Zo verklein jij de kans op een gestolen fatbike


Afgelopen weekend bracht ANWB naar buiten dat zij stoppen met het verzekeren van fatbikes, aangezien die zo vaak gestolen worden. Heb jij een fatbike en wil je de kans op diefstal verkleinen? Dan komen deze tips misschien handig van pas.

Want aan een gestolen fiets hebben we niets.

Zo verklein jij de kans op een gestolen fatbike

Helemaal voorkomen dat jouw fatbike gestolen wordt kan natuurlijk niet, maar je kunt er wel veel aan doen om het voor de dieven moeilijk te maken jouw geliefde fiets mee te nemen.

1. Laat je fiets traceren

Veel verzekeringsmaatschappijen plaatsen al een tracker in je elektrische fiets na het afsluiten van de verzekering. Op het moment van diefstal komt het opsporingsteam in actie.

Toch is het fijn om zelf ook in de gaten te houden of jouw fiets nog op de oude vertrouwde plek staat. Door een AirTag te verstoppen in je fiets houd je ‘m goed in de gaten en heb jij het als eerste door als ‘ie meegenomen wordt.

2. Gebruik meerdere sloten

De fatbikes zijn gewild, maar de banden ervan ook. Daarom is het slim om je fiets aan meerdere sloten vast te zetten. Het duurt wat langer, maar daarmee verklein je de kans op diefstal wel.

Zet je fiets met het frame vast aan een paal en ook met je wiel ergens aan vast. Kies daarbij voor een slot met het (minimaal) ART3 keurmerk.

3. Stel je accu veilig

Dat de accu’s van fatbikes vaak gestolen worden is geen nieuws meer. Daarom is het slim om je accu mee te nemen als jij jouw fiets op een drukke plek parkeert.

Geen zin om met de accu te slepen? Er zijn tegenwoordig voor verschillende fietsen, zoals de Knaap en Phatfour, ook accusloten te koop. Met deze installatie maak jij het stelen van je accu een stuk moeilijker.

4. Parkeer op een slimme plek

Dieven houden niet van toeschouwers. Probeer je fiets daarom op een drukke plek neer te zetten. Of beter nog: in een bewaakte fietsenstalling.

https://www.nsmbl.nl/fatbike-verklein-jij-de-kans-op-diefstal/