De teksten ’team bride’ en ‘bride squad’ zie je vaak voorbijkomen als het om vrijgezellenfeest gaat. Natuurlijk is het leuk om jouw meiden er bij te hebben op je bachelorette party, maar het is nog veel leuker om ze te betrekken bij alle voorbereidingen van jullie bruiloft. Door een hecht groepje om je heen te verzamelen, kun je op veel hulp en gezelligheid rekenen! Maar waar kun je jouw team bride allemaal voor gebruiken? 

De voorbereidingen van de bruiloft kosten best wat tijd. Hoe fijn is het dan om niet alleen je verloofde, maar ook je vriendinnen regelmatig bij je te hebben? En ook tijdens de bruiloft zelf zijn ze natuurlijk van onschatbare waarde. Zeker wanneer je een speciaal bride team samenstelt van echte toppers. Samen met jouw dream team kun je heel wat plezier beleven en bovendien flink wat werk verzetten. Handig, maar ook vooral erg gezellig!

Wie komt er in jouw bride squad?

Een bride squad bestaat meestal uit een groepje vriendinnen van de bruid. Zij zorgen ervoor dat de bruiloft echt the best day ever wordt. Hoe ze dit doen? Door er samen voor de bruid te zijn, te helpen bij de voorbereidingen en tijdens de bruiloft de nodige hulp te kunnen bieden. Naast je beste vriendinnen kunnen er natuurlijk ook familieleden bij jouw team bride horen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je (schoon)zus of je nichtje? Als het maar vrouwen zijn waar jij je fijn bij voelt en waarmee je graag jouw bruiloft geluk wilt delen! Het team voor de bruid hoeft overigens niet heel groot te zijn, het gaat echt om de belangrijkste vrouwen uit jouw leven.

Team bride activiteiten voor de bruiloft

Zoals we al zeiden is het vrijgezellenfeest een typische activiteit om van tevoren met jouw team bride te doen. Als het goed is nemen zij de organisatie hiervan op zich om voor jou een onvergetelijke vrijgezellendag te organiseren. Maar er is meer wat je met jouw bride squad kunt doen in de voorbereidingen van de bruiloft. Zo kun je jouw vriendinnen mee laten denken over de invulling van de trouwdag, ze bepaalde taken geven voor de bruiloft en ze laten helpen met het maken van de bruiloft decoratie. Het is helemaal leuk als ze op de trouwdag zelf de rol van bruidsmeisje op zich willen nemen. Dit kan door allemaal dezelfde jurkjes te dragen, maar het kan ook mooi zijn om juist verschillende soorten jurken in een bepaald kleurenpalet met elkaar te combineren. Je kunt voor je beste vriendinnen ook nadenken over andere rollen voor de bruiloft, bijvoorbeeld als ceremoniemeester of als getuige voor jullie huwelijk.

Bedankjes voor jouw team bride

Nadat jouw vriendinnen zich zo ingespannen hebben voor de bruiloft is het leuk om ze een klein bedankje mee te geven. Koop bijvoorbeeld een mooi sieraad voor ze, laat een foto van de bruiloft op een speciale manier afdrukken of trakteer ze op een gezellig etentje. Op deze manier kunnen jullie ook meteen nog even nagenieten van deze bijzondere dag en jullie favoriete herinneringen met elkaar uitwisselen. Je zou je vriendinnen ook vóór de bruiloft alvast kunnen verrassen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om kimono’s met de tekst ’team bride’ te laten maken als verrassing. Hierdoor hebben jullie meteen mooie matchende kleding voor de ochtend van de bruiloft.