Het avontuur van jullie leven staat voor de deur en het begint allemaal met… jawel de trouwkaarten! Dit is namelijk dé sneak peak voor jullie bruiloft. Maar wanneer kun je de trouwkaarten eigenlijk versturen? En wat als je de gasten al eerder op de hoogte wil brengen van jullie trouwdatum? Let the wedding countdown begin! 

Hebben jullie al bedacht wat voor trouwkaarten jullie willen? Het is een leuke manier om vast een tipje van de sluier op te lichten voor jullie bruiloft. Via de trouwkaarten kun je bijvoorbeeld al laten zien wat het thema van jullie bruiloft wordt. Leuk, maar ook heel handig voor de gasten!

Wanneer verstuur je trouwkaarten?

De timing van trouwkaarten is cruciaal voor een soepele planning. Over het algemeen wordt geadviseerd om trouwkaarten te versturen zo’n 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Dit geeft gasten voldoende tijd om de datum vrij te houden, eventuele reisplannen te regelen en natuurlijk om de perfecte outfit te vinden. Aan de andere kant geeft het jullie ook voldoende tijd om voor het versturen van de trouwkaarten het draaiboek voor de bruiloft rond te hebben zodat jullie de planning met de gasten kunnen delen. Zorg dat je zo’n 3 weken voor je de trouwkaarten wilt versturen vast de eerste proefdruk bestelt. Het kan zijn dat jullie nog wat aanpassingen moeten maken en daarnaast heb je tijd nodig om alle enveloppen te adresseren.

Save the dates versturen

Vind je 6 tot 8 weken voor de bruiloft nog veel te ver weg? Dan is het leuk om eerder al een save the date naar de gasten te versturen. Deze worden meestal zo’n 6 tot 12 maanden voor de bruiloft verstuurd, vooral handig als jullie een bruiloft in het buitenland plannen of als jullie trouwen op een populaire datum. Het geeft jullie gasten de mogelijkheid om alvast een plekje in hun agenda te reserveren. Save the dates kunnen op verschillende creatieve manieren worden vormgegeven, van magneten tot foto’s van jullie verloving, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook een persoonlijk tintje hebben. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gasten alleen een digitale save the date te sturen. Als ze maar weten dat ze jullie trouwdatum vrij moeten houden!

Trouwwebsite aanmaken met extra informatie

Willen jullie de gasten altijd van de laatste informatie kunnen voorzien? Dan is het slim om naast de trouwkaart ook een bruiloft website te maken. Hier deel je niet alleen jullie sappige love story, maar ook praktische details en geef je gasten de kans om zichzelf officieel aan te melden. RSVP’en like a pro! Het is heel gemakkelijk om jullie bruiloft website steeds up to date te houden. Wel zo fijn, want het wordt de go-to place waar de gasten alle info kunnen vinden die ze nodig hebben voor jullie grote dag.