Vegan bruidstaart ideeën voor jullie bruiloft


De trend van gezond en goed eten zie je op steeds meer plekken terugkomen, zo ook op bruiloften. Verse producten uit de buurt staan vaak centraal en als het kan is het natuurlijk ook leuk om zoveel mogelijk met plantaardig voedsel te werken. Of jullie nou zelf een veganistisch dieet volgen of gasten hebben die graag zo groen mogelijk eten, een vegan bruidstaart is sowieso een goed idee! 

Een veganistisch dieet bevat geen dierlijke producten. Een standaard bruidstaart past dus niet in dit dieet, maar er zijn gelukkig wel prima alternatieven. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een vegan bruidstaart te bestellen. Mocht je denken dat je keuze dan beperkt is tot smaakloze worteltaart, think again! Er zijn inmiddels namelijk eindeloos veel mogelijkheden voor vegan taarten. Van decadente chocoladetaarten tot fluffy red velvet creaties en verrukkelijke carrot cakes; geen concessies, alleen maar genieten!

Voordelen van een vegan bruidstaart

Benieuwd waarom een vegan bruidstaart eigenlijk niet kan ontbreken op jullie bruiloft? Een bruiloft is over het algemeen niet zo goed voor het milieu, maar er zijn veel mogelijkheden om jullie bruiloft een stuk duurzamer te maken. Met een vegan bruidstaart zet je vast een stap in de goede richting! Als jullie voor een veganistische taart kiezen, is dat minstens zo lekker en houden jullie er ook nog eens een beter gevoel aan over. Komen er gasten op jullie bruiloft die veganistisch eten? Dan hoef je hier niet iets extra’s voor te regelen wanneer jullie allemaal aan de vegan bruidstaart gaan. Wel zo handig!

Waar is een veganistische taart van gemaakt?

Een veganistisch dieet betekent dat je geen dierlijke producten eet. Normaal gesproken wordt een bruidstaart van eieren, melk, boter en soms ook gelatine gemaakt. Dit zijn dus allemaal producten die niet thuis horen in een vegan bruidstaart. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede alternatieven te vinden, zoals plantaardige boter en amandelmelk. Bang dat de bruidstaart anders zal smaken? Een goede patisserie die zich gespecialiseerd heeft in vegan taarten zorgt ervoor dat jullie niets tekort komen. Zo zijn vers fruit, vegan chocola en lemon curd echte smaakmakers.

Op deze manier is het mogelijk om van vrijwel elke taart een veganistische variant te maken. En dit ziet er net zo feestelijk uit als een traditionele bruidstaart. Met verse bloemen of fruit maak je het plaatje helemaal compleet!

Vegan cupcakes in plaats van bruidstaart

Vinden jullie een volledig veganistische bruidstaart iets te veel van het goede, maar willen jullie wel graag voor een vegan alternatief zorgen voor bepaalde gasten die hier behoefte aan hebben? Dan is het ook een idee om voor een sweet table met verschillende zoete lekkernijen te kiezen. Vegan cupcakes zijn ontzettend lekker en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een kleine bruidstaart of gewone cupcakes. Zo is er voor iets wat wils!https://bruiloftinspiratie.nl/vegan-bruidstaart/