De nieuwste trends in interieurdesign voor 2024


Ga jij graag mee met interieurtrends of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe look voor jouw woonkamer, slaapkamer of keuken? In beide gevallen is het interessant om te ontdekken welke interieurtrends er dit jaar spelen. Wij zetten er drie voor je op een rij. Welke trend doet jouw hart sneller slaan?

Ronde vormen

Eén van de meest opvallende trends die we in 2024 zien, is de opkomst van ronde vormen in het interieurdesign. Waar voorgaande jaren juist strakke lijnen en minimalistische ontwerpen helemaal trendy waren, zijn curved lines steeds meer terug te zien in interieurdesign. 

Kies voor een ronde bank, een eettafel met afgeronde hoeken of leg de basis met een rond kleed. Deze keuze voor ronde vormen geeft je interieur een harmonieuze uitstraling en creëert een uitnodigende sfeer. Om het hele plaatje compleet te maken, stijl je het af met subtiele, ronde decoraties. Denk hierbij aan een elegante ronde spiegel of een mooie bolvormige lamp.

Duurzaam leven

Duurzaamheid neemt in 2024 een prominente plek in binnen het interieurdesign. Transformeer jouw huis tot een groen paradijs door te kiezen voor hergebruik en upcycling. Vintage en gerecyclede vondsten voegen niet alleen karakter toe aan je ruimte, maar dragen ook bij aan een duurzame levensstijl. Ontdek unieke schatten in tweedehands winkels of vind ze gemakkelijk online. Het zal je verbazen hoe veel parels tweedehands te krijgen zijn!

Breng daarnaast de natuur letterlijk in huis door te werken met natuurlijke materialen zoals bamboe, kurk of gerecycled hout in je meubels en decoraties. Deze keuze is niet alleen trendy, maar draagt ook bij aan een positieve impact op het milieu. Moderne verlichting en verwarmingstechnieken, zoals energiezuinige LED-verlichting en een elektrische sfeerhaard met verwarming, mogen ook niet ontbreken voor een gezellige ambiance op een duurzame manier.

Soft outdoor 

Een heerlijke trend die zich in 2024 ontplooit, is ‘soft outdoor’. In essentie draait deze trend om het naadloos integreren van de binnenruimte met de buitenomgeving. Het doel hiervan is het creëren van een sfeer die rust en ontspanning bevordert, en tegelijkertijd een gevoel van verbondenheid met de natuur oproept. Of je nu je dagen doorbrengt in een stadsappartement of een landelijk huis, deze trend biedt de mogelijkheid om de pracht van de natuur te omarmen, zelfs binnen de muren van je eigen huis. 

Een belangrijk element van ‘soft outdoor’ is het creëren van overgangszones tussen binnen en buiten. Dit kunnen serres, veranda’s of zelfs eenvoudige zithoeken zijn, die de ruimte verbinden met de buitenomgeving. Daarnaast worden natuurlijke elementen, zoals hout, steen, riet en bamboe, in het interieurdesign verwerkt in combinatie met natuurlijke tinten zoals beige, crème en wit. Tot slot zijn planten een onmisbaar kenmerk van ‘soft outdoor’. Hangende planten, weelderige kamerplanten en een overvloed aan groen dragen niet alleen bij aan de sfeer van een binnentuin, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit.https://www.woonlovers.nl/de-nieuwste-trends-in-interieurdesign-voor-2024/