Live muziek op jullie bruiloft


Live muziek maakt jullie bruiloft helemaal af. Dit kan afgespeeld worden van de ceremonie tot het feest. Als bruidspaar moeten jullie nadenken over een geschikte muzikant, bijpassende muziek en het budget. Laat je inspireren en ontdek hoe live muziek jullie grote dag onvergetelijk kan maken.

Live muziek op jullie bruiloft

Foto: Simone Robbe

Live muziek tijdens de huwelijksceremonie

Live muziek tijdens de huwelijksceremonie brengt jullie gasten helemaal in de liefdessferen. Denk voor de juiste muziek bijvoorbeeld aan een pianist, een harpist, een strijkkwartet of zelfs een zanger of zangeres die jullie favoriete liefdesliedjes zingt.

Bij het kiezen van de muziek is het makkelijk als jullie eerst nadenken over een thema. Willen jullie traditionele bruiloftsmuziek of juist modern? Moet het intiem en romantisch zijn, of meer vrolijk?

Houd ook rekening met de locatie en akoestiek. In een kerk kan klassieke muziek prachtig klinken, terwijl een gitaar beter past bij een buitenbruiloft. Vertel jullie wensen aan de muzikanten. Ze hebben vaak goede adviezen en ervaring met het spelen op bruiloften. Vergeet ook niet om jullie muziekkeuzes te vertellen aan de trouwambtenaar of ceremoniemeester, zodat alles soepel verloopt.

Live muziek op jullie bruiloft

Foto: @der_bilderbua & @tudor_art_

Welke muziek bij binnenkomst bruid?

Op het moment dat de bruid naar het altaar loopt, willen jullie natuurlijk de perfecte muziek. Kies een nummer dat betekenis heeft voor jullie of dat een bijzondere herinnering heeft.

Denk vervolgens ook na over de sfeer van jullie bruiloft, kies muziek die past bij jullie gekozen stijl. Willen jullie een traditionele bruiloft of juist een moderne ceremonie? Voor een klassieke bruiloft kan bijvoorbeeld de ‘Bruidsmars’ van Wagner een goede keuze zijn, terwijl een moderne bruiloft meer past bij een liedje uit de top-40.

Hebben jullie al nagedacht over het tempo van het liedje? Kies een nummer dat niet te snel of te langzaam is, zodat de bruid op een comfortabel tempo naar het altaar kan lopen. Ook moet het nummer niet te hard, maar ook niet te zacht zijn.

Live muziek op jullie bruiloft

Foto: Simone Robbe

Sfeervolle live muziek voor de bruiloftsreceptie

Denk samen na over welk genre het best past bij de sfeer van jullie receptie. Jazz, akoestische muziek of zelfs een strijkkwartet kunnen die extra touch geven.

Let op het volume van de muziek. Het moet op een niveau zijn waarop gasten gemakkelijk met elkaar kunnen praten zonder te hoeven schreeuwen. Vraag aan de muzikanten of ze hun volume kunnen aanpassen.

Willen jullie de muziek tijdens de receptie als achtergrondmuziek? Of willen jullie dat de gasten gaan dansen? Denk hierover na want dit kan invloed hebben op de muziek en band keuze. Houd rekening met de duur van de receptie en heb het erover met de muzikanten. Het is belangrijk om te weten of ze pauzes nodig hebben en of ze achtergrondmuziek kunnen afspelen tijdens hun pauzes.

Er zijn muzikanten of bands die interactief zijn met gasten. Zij nemen dan verzoeknummers aan en betrekken het publiek bij hun optreden. Dit is iets om over na te denken of jullie dat graag zouden willen.

Live muziek op jullie bruiloft

Foto: Dianas Ideenreich

De perfecte live band of DJ voor een swingend huwelijksfeest

Overleg samen welk type muziek jullie het liefst horen op jullie feest. Houden jullie van pop, rock, soul, dance of misschien een mix van verschillende genres? Dit helpt bij het kiezen van een band of DJ die bij jullie smaak past.

Vervolgens gaan jullie op zoek naar bands of DJ’s die ervaring hebben met het spelen op bruiloften. Luister naar hun muziek, bekijk video’s van eerdere optredens en lees reviews van andere bruidsparen. Dit geeft jullie een goed beeld.

Zorg voor een goede communicatie met de band of DJ. Bespreek jullie verwachtingen, zoals de duur van het optreden, het volume van de muziek, en eventuele verzoeknummers die jullie graag willen horen. Vraag ook naar de technische vereisten van de band of DJ. Vaak hebben zij een bepaalde ruimte nodig voor hun apparatuur en stroomvoorzieningen. Dit helpt bij het plannen van de feestlocatie en voorkomt onverwachte problemen op de dag zelf.

Zorg er tot slot voor dat alle afspraken met de band of DJ schriftelijk worden vastgelegd in een contract. Bespreek de betalingsvoorwaarden en eventuele annuleringsvoorwaarden, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

Live muziek op jullie bruiloft

Foto: @der_bilderbua & @tudor_art_

Wat kost live muziek bruiloft?: Budgetoverwegingen voor live muziek op jullie bruiloft

Door samen te kijken naar wat jullie willen uitgeven, kunnen jullie een keuze maken over de muzikanten die jullie willen inhuren. Allereerst verschillen de kosten in het type artiest of band dat jullie kiezen. Een soloartiest zal minder kosten dan een grotere band of een bekendere artiest.

De tijdsduur van het optreden speelt ook een rol in de kosten. Veel muzikanten en bands rekenen per uur of per set, dus kijk hoe lang jullie willen dat ze spelen. Reiskosten moeten jullie ook rekening mee houden. Als de muzikanten van ver moeten komen, kunnen er extra kosten komen voor vervoer, accommodatie en maaltijden. Probeer dus zoveel mogelijk lokale artiesten te vinden.

Het geluidstechniek dat de muzikant nodig heeft kan ook invloed hebben op de prijs. Sommige muzikanten en bands nemen hun eigen apparatuur mee, terwijl anderen meer geld vragen voor het huren van apparatuur.

Wees niet bang om te onderhandelen. Soms zijn ze bereid om flexibel te zijn met hun tarieven.https://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/muziek-en-entertainment/live-muziek-op-jullie-bruiloft/