Tips om je badkamer te moderniseren


Vind je jouw badkamer ouderwets en kan het wel een modern tintje gebruiken? Dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met het moderniseren van je badkamer. Je kunt de ruimte een complete make-over geven, maar het is ook mogelijk om kleinere aanpassingen te doen om voor een andere uitstraling te zorgen. Het moderniseren van je badkamer is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en delen hieronder enkele goede tips!

Kies nieuwe tegels uit

Heb je tegels in je badkamer? Dan kun je overwegen om nieuwe te kopen als je de ruimte graag moderner maakt. De tegels spelen namelijk een grote rol in de uitstraling van de badkamer. Als je deze vervangt, maak je al een wereld van verschil. Neutrale kleuren zijn kenmerkend voor een moderne badkamer. Tegels in kleuren als wit, grijs of zwart zijn daardoor ideaal als je de ruimte wilt moderniseren. 

Upgrade je sanitair

Een andere goede tip om je badkamer te moderniseren, is om je sanitair te upgraden. Bekijk welk sanitair echt aan vervanging toe is. Je hoeft niet meteen al je sanitair te vervangen, je kunt ook kleine aanpassingen doen. Overweeg bijvoorbeeld om een nieuwe kraan te installeren of om de oude douchekop te vervangen door een moderne optie. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken, dus vervang eerst wat volgens jou echt nodig is.

Voeg nieuwe verlichting toe

Verlichting speelt een grote rol in de uitstraling van je badkamer. Wil je deze ruimte een moderne tint geven, dan is het dus ook slim om op zoek te gaan naar nieuwe verlichting. In een moderne badkamer zijn vooral inbouwspots heel populair. Deze spotjes hebben vaak een strakke uitstraling en zijn waterdicht. Ze zijn dus niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. 

Wil je graag inbouwspots, maar heb je liever niet dat ze erg opvallen? Dan is het een aanrader om voor trimless spots te kiezen. Deze spots zorgen voor een gelijkmatige belichting en hebben geen zichtbare randen op het plafond.

Vervang oude accessoires

Je badkamer moderner maken doe je ook door oude accessoires te vervangen voor nieuwe. Als je enkele nieuwe accessoires aan de ruimte toevoegt, kan het er al heel anders uit gaan zien. Investeer in moderne badkameraccessoires die goed passen bij de stijl van je badkamer. Denk bij leuke accessoires bijvoorbeeld aan een handdoekhouder, zeepdispenser, toiletborstelhouder, opbergmand en douchemat. 

Met deze tips ben je al een goed eind op weg met het moderniseren van je badkamer. Geef je de ruimte een nieuwe look, dan heb je daar weer voor een lange tijd plezier van!https://droomhuis24.nl/inspiratie/tips-om-je-badkamer-te-moderniseren/