Bruiloft band inhuren: Houd hier rekening mee


Een huwelijk moet gevierd worden en dus sluiten veel bruidsparen hun bruiloft af met een knallend trouwfeest. Goede muziek is natuurlijk heel belangrijk voor een geslaagd feest en het is helemaal leuk als jullie een band in kunnen huren voor live muziek. Met een goede band weet je namelijk zeker dat alle voetjes van de vloer zullen gaan! Alleen waar moet je allemaal rekening mee houden als jullie een band willen?

Voor het trouwfeest maken de meeste bruidsparen de keuze tussen een DJ of een band. Aan beide opties zitten voor- en nadelen verbonden. Het grote voordeel van een band op jullie bruiloft is dat live muziek voor veel sfeer zorgt. Hiermee maken jullie er al snel een spectaculair trouwfeest van waar de gasten het nog lang over zullen hebben. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen verbonden aan het inhuren van een band. En waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden als jullie een band willen boeken voor de bruiloft?

Band voor bruiloft uitkiezen

Waar een DJ allerlei soorten muziek kan draaien, is dat voor bands toch even anders. Het is belangrijk om een band te kiezen die goed bij jullie muziekstijl past. Meestal worden er coverbands ingehuurd voor bruiloften omdat zij veel verschillende soorten muziek kunnen spelen. Op deze manier is het ook makkelijker om de gasten bijvoorbeeld verzoeknummers aan te laten vragen. In plaats hiervan kunnen jullie ook voor een band kiezen met een bepaalde stijl of repertoire. Nodig bijvoorbeeld een jazzband uit voor jullie bruiloft als dit muziek is waar jullie veel van houden.

Willen jullie dat er een bepaald nummer wordt gespeeld tijdens het trouwfeest? Informeer dan altijd vooraf even of dit mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de band dit nummer wel wil spelen, maar dat ze het vooraf nog even moeten oefenen. Wil je zeker weten dat de band die jullie kiezen passend is voor jullie bruiloft? Kijk dan even op hun website of ze binnenkort nog ergens anders spelen. Je kunt misschien een kijkje nemen bij een optreden om nog beter te weten wat voor band jullie voor de bruiloft vragen.

Nadelen van een bruiloft band

Hoe tof een band voor jullie bruiloft ook kan zijn, er zitten natuurlijk ook nadelen aan verbonden. De kosten van het inhuren van een band zijn bijvoorbeeld een drempel voor veel bruidsparen. Wat de kosten precies zijn, kun je hieronder lezen, maar over het algemeen kost een band een stuk meer dan een DJ. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat er een beperking zit aan de nummers die de band kan spelen. Waar een DJ eigenlijk elk nummer wel voor jullie kan regelen, zal een band zich beperken tot hun eigen repertoire. Tot slot huur je een band voor een bepaalde tijd in en zullen ze tussendoor ook pauze nodig hebben. Dit betekent dat je naast de band alsnog een DJ in moet huren of voor een eigen playlist moet zorgen. Sommige bruiloft bands werken samen met een DJ en regelen dit dus zelf.

Wat kost een bruiloft band?

De kosten van een bruiloft band variëren enorm en hebben veel te maken met de ervaring en de populariteit van de band die jullie willen boeken. Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 2000 euro voor jullie trouwfeest, maar een band kan ook zomaar 3000 of 4000 euro kosten. Het bedrag dat jullie betalen, hangt naast de ervaring en populariteit af van het aantal bandleden. Hoe groter de band, hoe hoger de kosten. Houd er rekening mee dat je ook eten en drinken voor alle bandleden zal moeten regelen (en betalen). Dit kan, net als voor de fotograaf en andere leveranciers, een artiestenmaaltijd zijn.

Hebben jullie een offerte gekregen voor de bruiloft band van jullie keuze? Check dan goed wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Zo betaal je de kosten van de apparatuur en de opbouw soms los. Het kan ook zo zijn dat jullie nog los iemand moeten inhuren voor de techniek en soms worden reiskosten nog los in rekening gebracht.https://bruiloftinspiratie.nl/band-bruiloft/