Maak je terras klaar voor de zonnige lenteperiode


Geniet jij ook al zo van het lentezonnetje? Je kunt nóg meer plezier halen uit deze zonnige periode door het terras lenteklaar te maken. Dit is het ideale moment om je tuin onder handen te nemen! In deze blogpost lees je diverse tips om je terras voor te bereiden op de gezellige borrels, diners en spelletjesavonden in de buitenlucht.

Maak het terras schoon

Het klaarmaken van je terras begint bij het schoonmaken. Niet het leukste werkje, maar wel noodzakelijk. Ruim eerst het terras goed op. Berg spullen op in de schuur en gooi rommel weg. Kijk vervolgens naar de conditie van de terrastegels. Verwijder eventuele groene aanslag, haal onkruid weg en veeg alles schoon. Zodra deze basis er weer fris uitziet, kun je de tuinmeubelen aanpakken. Reinig de meubelen met een mild sopje. Heb je een houten tuintafel of tuinset? Dan kun je een nieuw laagje beits aanbrengen.

Creëer voldoende schaduw 

Hoewel je natuurlijk wil genieten van de lentezon, is het ook belangrijk om voldoende schaduw te creëren. Je kunt een standaard parasol neerzetten of een schaduwdoek ophangen. Maar het is eigenlijk veel mooier om een zonnescherm huis aan te schaffen. Kies een elektrisch zonnescherm voor optimaal gebruiksgemak. Er zijn zelfs solar zonneschermen verkrijgbaar die werken op zonne-energie. Dit is erg duurzaam en eenvoudig zelf te monteren. Een win-winsituatie! 

Kleed de tuinmeubelen gezellig aan

Haal de kussens voor de tuinmeubelen tevoorschijn en kleed het geheel gezellig aan. Koop bijvoorbeeld ook een speciaal buitenkleed. Dit vloerkleed is weersbestendig en kan de hele lente en zomer buiten blijven liggen. Het is leuk om de kleur van de kussens, decoratie en kleden aan te passen op de zonwering.

Zorg voor groen op het terras

Laat wat extra bloemen en planten terugkomen op je terras. Zo versterk je het gezellige lentegevoel! Koop een aantal grote bloempotten of zet kleine plantjes op tafel.

Besteed aandacht aan verlichting

Zorg ervoor dat er voldoende licht aanwezig is op het terras. Zowel functionele verlichting als warme sfeerverlichting. Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor energiezuinige ledlampen of solar lampen. Lampen op zonne-energie zijn net als solar zonwering super eenvoudig zelf te plaatsen.

Creëer warmte voor de avond

In de lente kan het ’s avonds nog flink afkoelen. Als je dan toch op je terras wil blijven zitten, is het fijn als er een paar dekentjes klaarliggen. Maak het zitje daarnaast wat aangenamer met een elektrische terrasverwarmer of een vuurkorf.

Hoe maak jij het terras weer klaar voor de lente?https://www.woonlovers.nl/maak-je-terras-klaar-voor-de-zonnige-lenteperiode/