De allereerste keer dat je in een trouwjuk stapt, brengt waarschijnlijk wel wat kriebels met zich mee. Voordat je de trouwjurk aan hebt gehad, flitst er misschien al een bepaald plaatje in je hoofd. Uiteindelijk gaat het er echter vooral om hoe de trouwjurk bij jouw lichaam past. Bij elk figuur staat namelijk een ander type trouwjurk mooi. Ben je als kleine vrouw op zoek naar een trouwjurk? Dan hebben wij wat handige adviezen voor je verzameld om jouw zoektocht net iets makkelijker te maken. 

Ga je trouwjurken passen? Super leuk! Voor je de winkel in stapt, is het handig om vast een beetje een beeld te hebben van waar je naar op zoek bent. Als kleine vrouw zijn er bijvoorbeeld bepaalde typen trouwjurken die beter staan dan anderen.

Trouwjurk op maat

De standaard trouwjurken die je in de winkel ziet hangen, zijn meestal geschikt voor een lengte van ongeveer 1,85m. Het is geen enkel probleem als je een stukje kleiner bent, trouwjurken passen namelijk bijna nooit in één keer perfect. De coupeuse kan ervoor zorgen dat het standaard model aangepast wordt op jouw lichaam. Natuurlijk kun je ook een eigen trouwjurk op maat laten ontwerpen voor de bruiloft. Zo weet je zeker dat de jurk perfect is afgestemd op jouw lichaam. Hier hangt in veel gevallen wel een hoger prijskaartje aan dan wanneer je een bestaande trouwjurk uitkiest die je laat vermaken.

Type trouwjurk voor een kleine vrouw

Droom je al heel je leven van een echte prinsessenjurk als trouwjurk? Dan moeten we je helaas teleurstellen, deze jurken zijn namelijk niet heel geschikt voor kleine vrouwen. Hoe groter en uitbundiger de jurk, hoe meer je weg zult vallen in alle lagen stof. Als kleine vrouw kun je in plaats daarvan beter voor een A-lijn trouwjurk kiezen. De A-lijn jurk is een klassieke trouwjurk die bij je borsten begint en naar beneden uitloopt in de vorm van de hoofdletter A. Deze jurk zou je eventueel kunnen combineren met een wat dieper decolleté, zodat de aandacht naar de bovenkant van je lichaam wordt gericht. Een korte trouwjurk kan ook een goede optie zijn als je zelf niet zo lang bent. Zo laat je namelijk een deel van je benen zien, waardoor je wat langer kunt lijken. Het liefst combineer je een korte trouwjurk met een mooi paar hakken.

Hoe hoog worden jouw schoenen?

Heb je de jurk van je dromen gevonden? Voordat je de trouwjurk op maat gaat laten maken, is het heel belangrijk om te weten wat voor trouwschoenen je gaat dragen. Alleen dan kan de jurk echt op de juiste lengte worden gemaakt. Wil je overdag hakken dragen, maar kies je ’s avonds voor een paar comfortabele schoenen waar je lekker lang op kunt dansen? Dan is het aan te raden om het verschil in hoogte zo klein mogelijk te houden. Het is jammer als je ’s avonds over de stof struikelt omdat je trouwjurk ineens flink wat centimeters te lang is. Kies in plaats daarvan schoenen uit met een iets kleiner verschil in hoogte.