Een prachtig gazon: zo doe je dat


Het gras is altijd groener aan de overkant, zeggen ze, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Wil jij net zo’n mooi gazon als de overburen? Dat is helemaal niet zo moeilijk! In dit artikel vertellen we je er alles over. Meer weten? Lees dan even verder!

Zaaien

Het zaaien van een gazon is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het is een kwestie van graszaad kopen bij gazonplus.nl  en de boel goed aanharken om vervolgens te zaaien. Je doet dit wanneer de bodem minimaal tien graden Celsius is, dat is meestal tussen februari en oktober. Graszaad kost niks, maar wanneer je je gazon zaait, heb je er wel pas een jaar later plezier van. Als jij snel van je gazon wilt kunnen genieten, kun je dus beter kiezen voor zoden.

Zoden

Als je snel van je gazon wilt genieten, is het aanleggen van graszoden de beste optie. Misschien iets duurder dan zaad, maar het resultaat is sneller en net zo mooi. Ook het leggen van zoden doe je tussen februari en oktober, wanneer de bodem minimaal tien graden is. Het kan een flinke klus zijn, dus hulp is wenselijk. Vaak kun je voor een paar tientjes de zoden ook laten leggen door een leverancier.

Onderhouden

Wanneer je gazon eenmaal ligt is het een kwestie van de boel goed onderhouden. Geef onkruid dus geen kans. Over het algemeen hoef je je gras niet extra water te geven, behalve wanneer het in de zomer echt heel droog is buiten. Wel kan het aan het begin van het voorjaar een goed idee zijn om je gazon te bemesten. In de winter hoef je je gras niet te maaien. Je eerste maaibeurt vindt eind februari plaats. Idealiter is je gras tussen de 6 en 8 centimeter. Om dat te bereiken maai je in het voor- en najaar eens in de week of eens in de twee weken, dit kan in de zomer oplopen tot twee keer per week. Zet tuinmeubels of zware spullen nooit te lang op dezelfde plek op je gazon. Dan kunnen er lelijke kale plekken ontstaan.

Het bericht Een prachtig gazon: zo doe je dat verscheen eerst op Woonlovers.nl.https://www.woonlovers.nl/een-prachtig-gazon-zo-doe-je-dat/