Als bruid wil je er natuurlijk tiptop uitzien op jullie trouwdag. Hier hoort niet alleen een mooie bruidsjurk bij, maar ook perfecte make-up en natuurlijk mooi verzorgde nagels. Een goede nagellak is dan ook een must. Welke kleur je kiest, hangt helemaal af van jouw smaak en wensen. Toch kun je deze kleur nagellak maar beter niet dragen op de bruiloft! 

Tijdens de bruiloft zullen er heel wat mensen je trouwring komen bewonderen. Ook worden je handen waarschijnlijk uitgebreid gefotografeerd. Het is dan wel zo fijn als ze er netjes en verzorgd uitzien. Veel bruiden kiezen daarom voor een uitgebreide manicure en een mooi lakje voor hun nagels. Maar welke kleur kun je hier het beste voor kiezen?

Deze kleur nagellak kun je beter niet dragen op de bruiloft

Er zijn heel wat prachtige kleuren te kiezen voor je nagels tijdens de bruiloft. Witte nagellak is vooral in de zomermaanden heel populair, maar voor je trouwdag kun je deze kleur beter links laten liggen. Je zou zeggen dat wit juist heel goed past bij een bruid, maar niets is minder waar. Als je namelijk een witte trouwjurk hebt, is de kans groot dat hij minder wit is dan je spierwitte nagels. Hierdoor lijkt de trouwjurk al snel een beetje grauw en dat is natuurlijk zonde!

Verder lezen: Bruidsnagels tips, ideeën & voorbeelden

Welke nagellak kun je wel dragen voor de bruiloft?

Witte nagellak is dus niet handig, maar welke kleur kun je dan wel dragen op jullie bruiloft? Eigenlijk zijn alle andere kleuren mogelijk. Veel bruiden kiezen voor een zachte kleur nagellak zoals licht roze. Een French manicure is natuurlijk ook een goede optie voor jullie bruiloft. Aan de andere kant kan het ook juist leuk zijn om voor een knallend kleurtje te gaan. Dit is vooral leuk wanneer jullie een bepaalde themakleur hebben voor jullie bruiloft. Je zou ook voor een diepe, donkere kleur kunnen kiezen op je nagels. Dit geeft een mooi contrast met het wit van je jurk. Trouw je niet in het wit, maar heb je een gekleurde trouwjurk uitgekozen? Dan kan het wel heel mooi staan om voor witte nagellak te gaan.