Deze kledingstukken wil je liever niet aandoen naar het vliegveld


Het vakantieseizoen is aangebroken en dat betekent velen van ons weer in het vliegtuig stappen. Een fijne outfit voor tijdens de vlucht is een must, maar er zijn ook een aantal kledingstukken die je belemmeren op het vliegveld of op de luchthaven – wij zetten ze op een rij.

Bij een zorgeloze start van de vakantie hoort een zorgeloze outfit. Om te voorkomen dat dingen gaan knellen, irriteren of dat je er bij de security uit wordt gepikt, wil je deze kledingstukken thuislaten.

Zes kledingstukken die je liever niet aandoet naar het vliegveld

Thank us later. 

Extreem wijde kleding

We weten het, een oversized look zit heerlijk. Er is ook niets mis met een lekker joggingpak, maar je wil niet overdreven oversized gekleed zijn. Als er namelijk geen lichaamsvorm meer te bekennen is, is de kans zeer groot dat jij gefouilleerd gaat worden. Zeker in het hoogseizoen weet je nooit hoelang de rijen zijn – en hoeveel haast je dus gaat hebben.  Houdt daarbij dus enigszins rekening met je kledingkeuze.

Schoenen met dikke zolen, veel metaalwerk of lange veters

Zelfde verhaal, ook dit gaat de kans vergroten dat jij langer bij de security staat. Al moeten wij toegeven dat we vaak het zwaarste en grootste paar schoenen aantrekken in het vliegtuig. Scheelt toch weer ruimte in de koffer.

Eenvoudige loafers, ballerina’s, espadrilles of instappers zonder veters zijn veel sneller aan en uit te trekken. In het beste geval hoef je ze niet eens uit te trekken, maar hoef je alleen maar de zolen te laten controleren na de detectiewandeling.

Kleding met veel vakken en zakken

Ook dit lijkt een no brainer, maar vergeet je snel. Die hippe cargobroeken neem je liever mee in je koffer, dan dat je ze aantrekt. Jogging- of trainingsbroeken zijn net zo comfortabel, maar hebben minder zakken en details.

Weten hoeveel kleding je écht mee moet nemen op vakantie? Dat lees je in dit handige artikel.

Reageer op artikel:

Snel door de security komen? Dan wil je deze kledingstukken wil je liever niet aandoen naar het vliegveld

https://www.nsmbl.nl/kleding-liever-niet-aandoen-naar-het-vliegveld/