De ultieme tips voor het upgraden van jouw tuin


De tuin is rondom elke woning een belangrijke ruimte en elke tuin is net even anders, waardoor elke tuin ook op een andere manier vormgegeven kan worden. Toch zijn er altijd manieren die je kunt toepassen om de tuin een upgrade te geven. Het zijn vierkante meters die deel uitmaken van jouw huis en daarom kun je ze zo optimaal mogelijk benutten. Je kunt hier verschillende elementen voor gebruiken en zo is elke tuin weer uniek. Bedenk wat jouw verwachtingen en dromen zijn voor jouw tuin om vervolgens aan de slag te gaan met het maken van een mooi ontwerp.

Diepte in de tuin

Ongeacht de grootte van de tuin is het mooi om wat diepte te creëren. Dit doe je door te zorgen voor hoogteverschillen in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld borders met bomen gebruiken om de hoogte in te gaan. Ook vlonderplanken zijn een leuke toevoeging wanneer je besluit om ook wat lager in de tuin een zitruimte te maken, bijvoorbeeld met een comfortabele loungeset. Vlonderplanken zorgen meteen voor een sfeervol plaatje. Op deze manier creëer je een multifunctionele diepte in de tuin, waarbij je met verschillende materialen een mooi geheel kunt vormen. Of je nu een grote of kleinere tuin hebt, het is interessant om deze diepte te creëren.

Een schutting als lijst van de tuin

Wanneer je wilt dat de tuin er verzorgd uitziet, is het ook belangrijk om te kijken naar de omheining van de tuin. Wil je een groene omheining? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een mooie klimop. Maar wanneer je iets zoekt dat direct aanwezig is en minimaal onderhoud vereist, kun je beter een houten schutting plaatsen. Een schutting vormt ook de omlijsting van de tuin en voor een echte upgrade van de tuin is het belangrijk dat dit goed in het totaalplaatje past. Zo zorg je voor een mooi geheel met natuurlijke producten, zoals hout.

Fijne zitplekken

Veel mensen hechten ook belang aan een aangename ruimte in de tuin waar ze kunnen genieten van eten of borrelen, en waar ze een vaste plek voor hebben. Je kunt ervoor kiezen om een overkapping te plaatsen, maar dit zorgt vaak voor een donker beeld in de tuin, wat meestal niet wenselijk is. Een pergola is een goed voorbeeld van een echte upgrade voor de tuin, omdat je deze kunt combineren met een zonnedoek dat je ook weer kunt intrekken. Op die manier kun je zelf bepalen of je overdekt wilt zitten of wilt genieten van de zon, maar in ieder geval voeg je hoogte toe aan de tuin.

Toegevoegde waarde

Kortom, je kunt de tuin op verschillende manieren upgraden, en het is belangrijk om zelf te bepalen wat die upgrade voor jou inhoudt. Misschien wil je diepte creëren of een comfortabele zitplek realiseren, maar het kan ook betekenen dat je diverse planten wilt planten. Op die manier heb je het hele jaar door een prachtige groene of kleurrijke tuin, wat weer een geheel andere upgrade is. Vaak is een nieuwe schutting of een paar vlonderplanken al een goede start voor de upgrade.https://droomhuis24.nl/inspiratie/de-ultieme-tips-voor-het-upgraden-van-jouw-tuin/