Waar vroeger vaak een complete uitzet aan het bruidspaar cadeau werd gegeven, hebben de meeste bruidsparen tegenwoordig een envelopje als cadeautip op de trouwkaart staan. Geld is natuurlijk handig, maar een traditioneel huwelijkscadeau kan ook nog steeds heel leuk zijn. Hier kun je namelijk nog een leven lang plezier aan beleven. 

Geld is een heel praktisch huwelijkscadeau, je kunt als bruidspaar dan zelf kiezen wat je koopt voor jullie huwelijk. Toch zorgt het vaak voor minder bijzondere herinneringen aan jullie gasten en de bruiloft. Daarom kan het ook nog steeds heel leuk zijn om toch voor traditionele huwelijkscadeau ideeën te kiezen.

Wat is een typisch traditioneel huwelijkscadeau?

Vroeger ging het bruidspaar pas na de bruiloft samenwonen. Hierdoor was het heel handig om spullen voor in huis cadeau te krijgen. Vooral cadeaus voor de keuken waren populair. Denk bijvoorbeeld aan een mooi servies, een chic peper- en zoutstel of een luxe pan. Klinkt misschien een beetje saai, maar het zijn vaak wel cadeaus waar het bruidsparen nog heel wat jaren plezier van kan hebben. En het leuke aan dit soort cadeaus is dat ze heel praktisch zijn, maar tegelijkertijd ook een mooie herinnering aan de bruiloft vormen.

Traditionele huwelijkscadeau ideeën

Lijkt het je leuk om een traditioneel huwelijkscadeau te vragen of geven voor de bruiloft? Er zijn opties genoeg! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën:

  • Keukenmachine: Een keukenmachine is ontzettend handig en een mooi apparaat in je keuken, zeker als je voor een stijlvolle en luxe versie gaat van een merk zoals Kitchenaid.
  • Servies: Van een mooi servies kunnen jullie veel plezier hebben. Kies bijvoorbeeld een speciaal servies uit voor bijzondere gelegenheden.
  • Peper- en zoutstel: Een peper- en zoutstel klinkt misschien een beetje suf, maar je hebt tegenwoordig heel wat leuke varianten, ook van exclusieve merken.
  • Pannenset: Ook goede pannen zijn altijd fijn om te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie set van Le Creuset?
  • Handdoeken: Een mooie, luxe set handdoeken kan heel leuk zijn voor in de badkamer. Eventueel kun je de handdoeken combineren met badjassen in dezelfde stijl. Je hebt ook prachtige gepersonaliseerde handdoeken en badjassen, bijvoorbeeld met jullie namen of trouwdatum er op.

Cadeaulijst maken voor de huwelijkscadeaus

Vind je het wel leuk om een bijzonder cadeau te krijgen voor jullie huwelijk, maar ben je bang dat je toch net de dingen krijgt waar je niet zo op zit te wachten? Dan kan het handig zijn om een cadeaulijst op te stellen voor jullie gasten zodat ze precies weten waar ze jullie blij mee kunnen maken. Niet alleen voor jullie fijn, maar ook voor de gasten heel handig! Er zijn allerlei manieren om een cadeaulijst te maken. Dit kan bijvoorbeeld via jullie ceremoniemeester of een online lijstje. Hebben jullie een eigen bruiloft website? Dan zit daar een handige functie op waarmee jullie een cadeaulijst op kunnen stellen. Hebben de gasten een cadeau gekocht? Dan kunnen ze het afstrepen op het lijstje. Zo voorkom je dubbele cadeaus, wel zo handig!

Dit blog bevat affiliate links.