Yinqiu en Stan: 2 culturen en 5 bruidsjurken


Met niet één, niet twee, maar vijf bruidslooks stal Yinqiu de show op hun grote dag. Ook Stan kon niet achterblijven en verraste hun gasten met een extra outfit. Hun looks, liefde en culturen stonden centraal.

Lange afstandsrelatie

De Chinese Yinqiu en Nederlandse Stan ontmoetten elkaar tijdens een huisfeest en werden op slag verliefd. Helaas vertrok Stan al snel voor een jaar naar Shanghai om zijn master te behalen. De twee zetten hun relatie voort en na een romantisch aanzoek in Duitsland begonnen ze met wedding planning.

Samen het trouwpak shoppen

Tijdens het plannen wisten Yinqiu en Stan al dat ze met z’n tweetjes voor hun trouwoutfits zouden shoppen. “Ik ben een beetje een control freak, en wilde graag weten dat alles bij elkaar zou passen. Voor mij was het wel belangrijk mee te gaan met Stan naar zijn pasafspraak. Daarnaast wilden we niet huilen tijdens onze bruiloft, dus was het alleen maar handig dat hij mij al eerder in de jurk had gezien.” Stan: “We hebben wel een first look gedaan en dat was alsnog erg leuk om te doen!”

Meer Real Life Weddings lezen

Emotionele ceremonie

“Zowel Yinqiu als ik werden door onze moeders naar het altaar gebracht. Toen ik er eenmaal stond en hen naar mij toe zag lopen, werd ik toch wel emotioneel. ‘Niet huilen, niet huilen,’ zei ik tegen mezelf. Aan het eind keek haar moeder mij aan met een blik van dat ik vanaf nu voor Yinqiu moest zorgen, dat kwam ook wel echt binnen.”

… Ja, ik wil

De ceremonie was een grote favoriet. Yinqiu: “De trouwambtenaar heeft het echt goed gedaan! Ze sprak alsof ze ons al jaren kende en iedereen genoot. Zelf vond ik het bijzonder om even stil te staan bij ons liefdesverhaal: waar we vandaan komen, hoe we zijn begonnen. In het dagelijks leven denk je daar niet aan.”

“Het jawoord was wel echt zenuwslopend,” vertelt Stan. “Toen Yinqiu aan de beurt was om ‘ja’ te zeggen, zei ze maar niets. Er viel een lange stilte voordat ze haar jawoord gaf.” Yinqiu: “De trouwambtenaar sloot haar zin bij jou net wat anders af dan bij mij, en alles was in het Nederlands! Ik had niet direct door dat het mijn moment was. Toen ik het doorhad, zei ik volmondig ja!”

Bruidstaart en wijn

Na de ceremonie was het tijd om te proosten en de bruidstaart aan te snijden. “We hadden een prachtige witte taart, versierd met bloemen. Vanaf het moment dat ik zo’n taart op een Chinees social media platform zag, wist ik dat ik er een voor onze bruiloft wilde. Gelukkig kon onze bakkerij de taart namaken,” vertelt Yinqiu. “We schrokken wel even toen het aansnijden begon, we kregen namelijk een enorm zwaard in onze handen gedrukt!”

Stan: “De gehele bruiloft hadden we op één locatie, een prachtig kasteel waar ze ook hun eigen wijn maakten. Als entertainment voor de gasten hadden we een wijnproeverij in de wijnkelder georganiseerd. Dan konden wij ons in de tussentijd omkleden en extra foto’s maken.” “Onze tweede outfits voor het diner waren traditioneel Chinees en hadden we ook daar gekocht,” vertelt Yinqiu. Verder was ook alle decoratie voor het diner in Chinese stijl: “Ik heb zelf de decoratie voor de tafel gekocht, zodat ik zeker wist dat het bij mijn visie zou passen.”

Indrukwekkende rumba met avondfeest

Voor de openingsdans besloten ze flink uit te pakken. “We wilden niet iets traditioneels doen, maar juist mensen verbazen. Uiteindelijk gingen we voor een rumba en had ik natuurlijk een extra jurk nodig,” vertelt Yinqiu. Stan: “We hebben jarenlang op dans gezeten, dus deze uitdaging konden we wel aan. We hadden online een choreografie gevonden en stelden deze voor aan de dansleraar. Na 3 uurtjes lessen en nog wat oefeningen thuis, ging het perfect. We zijn er in totaal twee maanden mee bezig geweest.”

Yinqiu: “Voor na de openingsdans wilde ik een soort baljurk, maar ik wist ook wel dat het niet erg praktisch was. Daarom koos ik als mijn vijfde jurk voor een echte party dress om ons trouwfeest mee af te sluiten.

Leveranciers van de dag

Witte bruidsjurk: Lillian West, Weddings
Trouwpak: Enzo Romano, Black Tie
Trouwlocatie: Kasteel Wijenburg
Trouwfotograaf: Marieke Zelisse Photography
Bruidstaart: Jan Banket
Bloemen: De Agave
Muziek: The Differences DJhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/real-life-weddings/yinqiu-en-stan/