Heb je al nagedacht over de kleuren van jullie bruiloft? Veel bruidsparen kiezen één of meerdere themakleuren uit die centraal staan tijdens hun grote dag. Door gebruik te maken van de juiste kleuren kun je een fijne sfeer creëren en zorg je voor eenheid. Het uitkiezen van de juiste kleuren kan echter best lastig zijn. Daarom hebben wij 3 handige tips voor je! 

Het bepalen van de kleuren voor jullie bruiloft kan erg leuk zijn, maar soms ook best lastig. Want hoe kies je een kleur die perfect bij jullie past? En hoe weet je zeker dat het straks ook gaat lukken om decoratie in de juiste kleuren te vinden? Voor jullie de perfecte kleur(en) selecteren, is het daarom handig om eerst deze 3 tips even door te nemen.

#1. Kies een kleurenpalet met meerdere kleuren

Veel bruidsparen denken aan één of twee themakleuren voor hun bruiloft, maar het is juist aan te raden om voor een kleurenpalet te gaan met zo´n vier of vijf verschillende kleuren. Het is namelijk niet alleen lastig om alles in precies dezelfde kleur te kunnen vinden, dit zorgt er ook nog eens voor dat jullie bruiloft er snel veel te gemaakt uitziet. Maak daarom een kleurenpalet met meerdere kleuren die goed bij elkaar passen. Zo hebben jullie genoeg keuze en kunnen jullie veel verschillende combinaties maken. Dit geeft een gezellige en natuurlijke uitstraling.

#2. Probeer niet te veel te matchen

Eigenlijk is dit een tip in hetzelfde straatje: probeer niet te veel met elkaar te matchen. Niet alle kleuren op jullie bruiloft hoeven perfect bij elkaar te passen. Wanneer je hier te veel moeite voor doet, zal dit uiteindelijk ook zichtbaar zijn in het eindresultaat. Zorg dat verschillende tinten goed met elkaar te combineren zijn, maar maak je niet druk als de stropdas van de bruidegom niet precies dezelfde kleur heeft als jouw schoenen. In dat geval kun je misschien beter voor een andere kleur uit het kleurenpalet gaan. Juist door wat losser met de thema kleuren om te gaan, ziet het eindresultaat er een stuk gezelliger uit.

#3. Zorg voor de juiste combinatie van bruiloft kleuren

Natuurlijk is het wel belangrijk dat alle kleuren die jullie op de bruiloft gebruiken goed bij elkaar passen. Zorg daarom voor mooie combinaties en voorkom bijvoorbeeld dat je pastelkleuren met hele felle kleuren mengt. Hierdoor zullen de pastelkleuren nauwelijks meer opvallen en flets afsteken naast de fellere tinten. Speur het internet af naar voorbeeld bruiloften om te kijken welke kleurencombinaties zij gebruikt hebben. Zo kun je vast wat inspiratie opdoen!

Thema aan jullie bruiloft koppelen

Vinden jullie het toch lastig om een keuze voor bepaalde kleuren te maken? Kijk dan of je in plaats daarvan een thema aan jullie bruiloft kunt koppelen. Er zijn heel wat leuke trouwthema’s waarmee je jullie bruiloft extra bijzonder maakt. De kleuren kun je vervolgens gewoon aan het thema aanpassen, wel zo makkelijk!