Tegels: je kunt er alle kanten mee op!


Tegels voor in of rond een woning kampen een beetje met een imagoprobleem. Veel mensen denken namelijk (onterecht) dat tegels niet doorontwikkeld zijn de afgelopen decennia. Zodra zij tegels voor de geest halen zien ze typische jaren ’70- en ’80-interieurs voor zich. Denk lichtgrijze plavuizen, bruine vierkante vloersteentjes en groene badkamertegels. Ben jij ook zo iemand? Dan is het belangrijk om te weten dat de tegels van vandaag de dag juist in moderne woningen ook een schitterend interieur kunnen creëren. Hieronder lees je meer over een aantal trendy, veelzijdige toepassingen van tegels.

Gratis stockfoto met appartement, architectuur, bad Stockfoto

Bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/licht-water-bouw-huis-6207947/

Groot, groter, groots!

De populariteit van grote tegels voor zowel binnen als buiten, neemt jaar na jaar toe. De vloertegels, wandtegels en tuintegels lijken anno 2023 haast niet groter te kunnen. Veel gekozen formaten zijn 90 x 90 cm, 100 x 100 cm, 120 x 120 x 120 cm. De ultieme versies van grote tegels zijn slabs. Deze giganten dekken in een keer een wand af van vloer tot aan het plafond.

Ongekende mogelijkheden qua kleuren

Voor wat betreft de kleur kun je het niet zo gek bedenken of het bestaat. Tegels in een egale kleur zien we eigenlijk vooral nog in een interieur met brutalistisch design. Omdat slechts een kleine groep mensen van deze strakke, robuuste betonlook houdt, zien we vaker tegels met een design. Hierbij zijn de mogelijkheden echt eindeloos: een kleurverloop, confetti-uitstraling, marmerlook of pasteltinten? Het kan allemaal! Inspiratie opdoen? Kijk dan op de website van Totaaltegel.

Een keuze uit diverse legmethoden

Met tegels hun je echt jóúw droomhuis creëren. Niet alleen vanwege de haast overweldigende keuze tussen afmetingen, kleuren en designs. Maar ook omdat tegels op allerlei manieren gelegd kunnen worden. Naadloos, zodat er een geheel ontstaat? Visgraat houtlook tegels op de vloer (een van de belangrijkste trends van 2023), of tegels in visgraat motief tegen de muur van de keuken, badkamer of hal? Of ga jij toch voor een strakke hexagonvorm?

Keramisch parket

De uitstraling van hout, maar de voordelen van steen? Dat krijg je tot slot met keramisch parket. Zowel voor binnen als buiten een natuurlijke uitstraling. Maar wel een die zeer onderhoudsvriendelijk is, lang meegaat, en bestand is tegen water en weersinvloeden. Keramisch parket is ook goed te combineren met vloerverwarming. Fijn bovendien met die warme zomers die we tegenwoordig hebben: het geeft ook een verkoelend effect, zeker als je het combineert met vloerkoeling.

Je ziet dat zowel in een interieur als in de tuin tegels vanwege hun veelzijdige toepassingen op allerlei manieren een echte eigen en unieke sfeer kunt creëren. Hoe worden ze een eyecatcher in jouw droomhuis?https://droomhuis24.nl/inspiratie/tegels-je-kunt-er-alle-kanten-mee-op/