Traditioneel draagt de man een trouwpak voor de bruiloft en heeft de vrouw een trouwjurk aan. Gelukkig ben je tegenwoordig helemaal vrij om te kiezen wat je draagt op jullie trouwdag. Er zijn dan ook steeds meer dames die in plaats van een witte jurk een trouwpak willen dragen. Niet zo gek, want een bruidspak kan prachtig staan! 

Veel vrouwen dromen van een prachtige jurk op hun trouwdag, maar dat betekent niet dat dit voor iedere bruid het ideale kledingstuk is. Heb je niets met jurken? Dan is het leuk om als vrouw in plaats van een trouwjurk een trouwbroek met een jasje te dragen op jullie bruiloft. Dit is ook een leuk alternatief voor een homohuwelijk met twee bruiden waarbij jullie niet allebei een jurk aan willen.

Trouwpak voor dames

Een trouwpak voor dames bestaat uit een jasje en een nette broek. Je kunt dit pak in alle kleuren kopen die je maar mooi vindt, maar als je toch voor een echte bruidslook wilt gaan, is wit natuurlijk heel passend. Ook voor dames kun je, net als bij heren, het trouwpak helemaal op maat laten maken. Hierdoor zorg je voor een perfecte pasvorm en heb je echt een bijzonder bruidspak voor jullie bruiloft. Je kunt een blouse onder het jasje van je trouwpak dragen, maar als jouw outfit best een tikkeltje sexy mag zijn, kun je deze blouse ook achterwege laten. Je kunt echter ook gaan voor een compleet driedelig bruidspak met een giletje.

Bruidsbroekpak in plaats van een trouwpak voor de vrouw

In plaats van een trouwpak kun je als vrouw overigens ook een speciaal bruidsbroekpak of een jumpsuit dragen. Sommige bruidswinkels hebben dit ook in huis, je kunt hiernaar informeren. Check sowieso even bij de bruidswinkel of ze ook trouwpakken voor vrouwen verkopen. Zo weet je zeker dat je hier terecht kunt met jouw wensen.

Trouwpak als vrouw combineren met accessoires

Ben je bang dat je je in een trouwpak geen echte bruid zult voelen? Door je pak te combineren met de juiste accessoires, zorg je voor een prachtig plaatje! Zo kan het bijvoorbeeld heel leuk zijn om je trouwpak te combineren met een sluier. Hiermee voeg je toch iets van de traditionele trouwoutfit toe. Een birdcage veil of een hoed kunnen ook prachtig staan. Verder is het leuk om mooie sieraden te dragen, dit kunnen zelfs echte statement sieraden zijn zoals een opvallende ketting of grote oorbellen. Tot slot is het leuk om jouw trouwpak als bruid te combineren met een paar killer heels. Hiermee maak je je look compleet!