Van rommel naar rust: pannen opbergen als een pro


Gedoe in de keuken door stapels pannen die omvallen of zoekraken in rommelige kasten? Stop! Voorkom dit soort ergernissen en berg je pannen handig op. Zo bespaar je ruimte in de keuken en heb je elke pan binnen handbereik. Er zijn verschillende manieren om je pannen op te bergen. Kies hieronder welke manier van pannen opbergen het beste bij jou en je keuken past.

Stapelen: van groot naar klein

Een manier die veel gebruikt wordt, is het stapelen van pannen. Je zet de pannen simpelweg van groot naar klein in elkaar. De deksels bewaar je elders of gestapeld bovenop de bovenste pan. Tip: gebruik panbeschermers tussen de verschillende pannen. Dit voorkomt kleine beschadigingen waardoor de pannen langer mee gaan.

Deze simpele manier van opbergen heeft echter één nadeel. Als je de onderste pan nodig hebt, moet je de kleinere pannen allemaal uit de kast halen.   

Een draaicarrousel voor pannen

Staat jouw keuken in de hoek van de ruimte? Bevestig dan een draaicarrousel in de hoekkast. Dankzij de twee draaiende planken kun je overal gemakkelijk bij. Ideaal om je pannen en deksels in te bewaren. Zo maak je slim gebruik van de toch wat onhandige ruimte in de hoek.

Pannen opbergen in de lade

Een andere manier om je pannen op te bergen, is om ze in een keukenlade te zetten. Gebruik hiervoor een pannenrek om de pannen netjes weg te zetten. Bestel er ook direct een voor de deksels. Zo houd je de lade overzichtelijk en opgeruimd.

Hang je pannen op

Wil je de pannen direct binnen handbereik hebben? Hang ze dan op. Aan de muur of aan het plafond van het kookeiland bijvoorbeeld. Zo houd je veel ruimte over in de keukenkastjes om andere spullen in te bewaren. Deze manier van opbergen is helaas niet handig voor kookpotten.

Deksels pannen opbergen

De deksels van pannen berg je eenvoudig op door ze aan de binnenkant van de deur van het keukenkastje te hangen. Hiervoor kun je een dekselhouder gebruiken. Deze manier van opbergen is praktisch én ruimtebesparend.

Meer inspiratie voor in de keuken? Bekijk onze andere keuken inspiratieblogs.https://www.woonlovers.nl/pannen-opbergen/