Dit zijn de verlichting en lampen trends van dit moment


Verlichting speelt een belangrijke rol in ons huishouden. Het creëert de juiste sfeer, verlicht onze ruimtes en voegt een vleugje stijl toe aan onze interieurs. Net als andere design trends, zijn ook verlichtings- en lampen trends voortdurend aan het veranderen. In dit artikel zullen we de meest opvallende trends op het gebied van verlichting en lampen van dit moment met je delen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe lamp voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor, met deze trends kan jij je woonruimte wat stijl brengen.  

1. Industriële verlichting: ruw en stoer

De industriële stijl is al een lange tijd populair en dit geldt ook voor verlichting. Industriële hanglampen, geïnspireerd door fabrieksverlichting uit het verleden, zijn momenteel erg trendy. Denk aan lampen met een ruwe afwerking, metalen details en zichtbare elementen zoals schroeven en bouten. Deze lampen passen perfect in moderne interieurs, omdat ze een interessant contrast bieden in een meer traditionele omgeving.

2. Minimalistische ontwerpen: eenvoud en functionaliteit

Minimalisme is een trend die al een tijdje populair is en dit geldt ook voor verlichting. Minimalistische lampen hebben een strak en eenvoudig ontwerp, met weinig versieringen of details. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals glas, metaal of kunststof. Deze lampen zijn perfect voor mensen die houden van een strak en opgeruimd interieur, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en eenvoud.

3. Natuurlijke materialen: breng de natuur naar binnen

Een andere opvallende trend op het gebied van verlichting is het gebruik van natuurlijke materialen. Lampen gemaakt van hout, bamboe, rotan of kurk zijn erg populair. Deze materialen brengen een warme en organische sfeer in je huis. Natuurlijke materialen passen goed bij verschillende interieurstijlen, van Scandinavisch tot bohemien. 

4. Retro en vintage: teruggaan in de tijd

Retro en vintage verlichting is weer helemaal in. Lampen geïnspireerd door de jaren ’50, ’60 en ’70 zijn momenteel overal erg gewild. Denk aan lampen met felle kleuren, geometrische vormen en opvallende prints. Deze lampen voegen een vleugje nostalgie toe aan je interieur en zijn perfect voor liefhebbers van vintage design.

5. Slimme verlichting: technologie in je interieur

Slimme verlichting is de laatste trend die overal erg populair is. Slimme lampen kunnen worden bediend via een smartphone of spraakopdrachten en bieden verschillende mogelijkheden, zoals het instellen van de helderheid en kleur van het licht of het creëren van verschillende lichtscenes. Deze technologie maakt het mogelijk om de verlichting aan te passen aan je stemming of activiteit. Slimme verlichting is niet alleen handig, maar ook energiezuinig en milieuvriendelijk.https://droomhuis24.nl/inspiratie/dit-zijn-de-verlichting-en-lampen-trends-van-dit-moment/