Zo kies je een locatie voor jullie doe-het-zelf bruiloft


Willen jullie graag zoveel mogelijk zelf doen op jullie bruiloft? Bijvoorbeeld om kosten te besparen of omdat jullie een DIY bruiloft gewoon heel tof vinden? Dan is het belangrijk om een echte doe-het-zelf bruiloft locatie te vinden waar het mogelijk is om jullie eigen keuzes te maken. Maar hoe vind je zo’n locatie? En waar moet je allemaal rekening mee houden? 

Je zou denken dat het niet heel ingewikkeld is om een plek te vinden voor jullie bruiloft waar jullie alles zelf kunnen regelen. Toch is dat niet altijd even makkelijk. Niet alleen komt er vaak veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt, ook hebben de meeste trouwlocaties veel regeltjes waar je je aan moet houden. Het is dus belangrijk om je hier vooraf goed in te verdiepen.

Doe-het-zelf bruiloft locatie

Het is natuurlijk ontzettend leuk om de hele organisatie van jullie bruiloft in eigen handen te houden. Toch kan het best lastig zijn om dit uiteindelijk te realiseren. Ten eerste bieden veel trouwlocatie een speciaal pakket aan voor de bruiloft waarbij allerlei onderdelen alvast voor jullie worden geregeld. Dit kan heel handig zijn, maar als je kosten wilt besparen of graag je eigen invulling wilt geven aan de dag, kan dit wel eens lastig zijn. In plaats hiervan kun je op zoek gaan naar een geschikte locatie voor een echte doe-het-zelf bruiloft. Dit kan bijvoorbeeld een toffe trouwlocatie in de buitenlucht zijn, zoals een weiland of in het bos. Hebben jullie de beschikking over een grote tuin? Dan is het zelfs mogelijk om te trouwen in eigen tuin! Heel bijzonder en uniek, maar ook hier komt wel flink wat werk bij kijken.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een locatie?

Gaan jullie op zoek naar de perfecte locatie voor jullie doe-het-zelf bruiloft? Dan is er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo zul je vooraf goed moeten checken wat de voorzieningen zijn. Is er stroom aanwezig? Zijn er voldoende toiletten voor de gasten? Is het mogelijk om eten en drinken koel te houden? Wat zijn de regels rondom de muziek? En hoe zorgen jullie ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt? Op binnen locaties is dit vaak gemakkelijker dan wanneer jullie trouwen op een weiland of in het bos. Ook zijn er vaak speciale vergunningen nodig voor het organiseren van een bruiloft. Trouwen jullie op een speciale plek die niet vaak voor bruiloften wordt gebruikt? Dan kan het slim zijn om een weddingplanner in te huren die jullie met de organisatie helpt. Ook is het belangrijk om te checken of de plek waar jullie willen trouwen een officiële trouwlocatie is. Als dit niet het geval is, kunnen jullie hier alleen een ceremonieel huwelijk plaats laten vinden. Voor de wettelijke huwelijksvoltrekking zullen jullie dan een ander moment moeten inplannen bij de gemeente.

Trouwlocatie met eigen catering

Bij een doe-het-zelf bruiloft hoort ook lekker eten dat jullie zelf kunnen regelen. Natuurlijk betekent dat niet dat jullie zelf moeten gaan koken, daar heb je het veel te druk voor op de bruiloft. Maar het is natuurlijk wel leuk als jullie zelf een cateraar uit kunnen kiezen die goed bij jullie past. De meeste trouwlocaties werken met verplichte catering. Wil je een trouwlocatie boeken zonder cateraar? Dan kun je niet zomaar overal terecht. Dat komt omdat je vaak een all-in prijs afspreekt waarin het diner, maar vaak ook de hapjes of bijvoorbeeld de bruidstaart bij in zit begrepen. Als jullie je eigen catering mee willen nemen naar de trouwlocatie is het belangrijk om vooraf te checken wat de mogelijkheden zijn. Sommige trouwlocaties hebben zelfs een grote, professionele keuken beschikbaar voor de catering.

Wat kunnen jullie allemaal zelf doen?

Als jullie alle officiële zaken eenmaal geregeld hebben, kan het ontzettend leuk zijn om de bruiloft van begin tot einde zelf te organiseren. Er is heel veel wat jullie zelf kunnen doen. Niet alleen maakt dit jullie bruiloft over het algemeen een stuk goedkoper, ook wordt het hiermee veel persoonlijker. Maak bijvoorbeeld zelf decoratie, huur een zelfstandig trouwambtenaar in die een mooi verhaal over jullie kan vertellen, regel de lekkerste hapjes en drankjes voor de gasten en kijk of je mooi meubilair kunt huren voor bijvoorbeeld de ceremonie. Ook is het altijd slim om wat bruiloft tenten te huren als jullie buiten willen trouwen. De tenten zorgen voor een knusse sfeer en bieden wat beschutting als het gaat regenen.

Zorg er verder voor dat jullie voldoende hulp hebben op de trouwdag zelf. Huur bijvoorbeeld studenten in om rond te gaan met hapjes en drankjes en kies professionals uit om mee samen te werken voor jullie ceremonie, receptie, diner en het trouwfeest. Zo weet je zeker dat het een fantastische trouwdag gaat worden!https://bruiloftinspiratie.nl/doe-het-zelf-bruiloft-locatie/