Geen droomhuis is compleet zonder heerlijke stoelen; zo kies jij de stoelen die bij jouw droomhuis passen


De juiste stoelen kiezen voor in je droomhuis is best een lastige opgave. Waar moet je allemaal op letten? Op welke plekken heb je stoelen nodig? Wat vind je wel en niet belangrijk aan een stoel? Met deze tips kies je jouw perfecte stoelen die jouw droomhuis zullen aanvullen!

Aan de eettafel

De eettafel is een van de gezelligste plekken in huis naast de woonkamer. Aan de eettafel klets je bij met het gezin, doe je spelletjesavonden met vrienden of organiseer je simpelweg een goed diner voor familie. Het is dus belangrijk om goed aan tafel te zitten met de juiste stoelen. Ga na wat voor eisen je hebt voor de eetkamerstoelen. Heb je graag een armleuning en lukt dit met de hoogte van de tafel, wat voor poot zie je graag onder de stoel en wat voor design vind je mooi? Maak daarom een lijstje en neem die mee wanneer je gaat oriënteren voor stoelen.

Je hebt meer keus dan alleen eetkamerstoelen aan de eettafel. Je zou ook kunnen kiezen voor een eetkamerbank aan de kopse kant van de tafel. Zo voorzie je jezelf van nog twee extra plekken. Het ziet er ook nog eens super speels uit!

Er zijn ook veel mogelijkheden met stoffen en kleuren. Dus kijk nauwkeurig naar je woonstijl; is dit bijvoorbeeld landelijk dan neig je meer naar een wat neutrale of natuurlijke kleur en uiterlijk. Bij een industrieel interieur heb je misschien liever een mix van donkere kleuren met een opvallend metalen frame. Of stel, je volgt graag de trends van het moment, dan is een lichte kleur stoel met een bouclé stof helemaal wat voor jou!

Aanvulling voor het huis

Hoe leuk zijn krukjes en poefjes voor in je interieur? Het zijn ideale opvullers voor bijvoorbeeld een kale hoek in huis en handig erbij te schuiven als je toch wil dat de poef functioneert als voetenbankje als je tv aan het kijken bent op de bank. Een krukje is bijvoorbeeld ook handig om te gebruiken als verhoging voor een mooie plant of vaas met kunstbloemen. Zelfs een poef kan worden gebruikt als salontafel. Plaats hiervoor wel een dienblad om het makkelijk te kunnen gebruiken als salontafel. Houd wel altijd rekening met hoe de constructie is van de poef, het is niet altijd mogelijk om hier een dienblad op te zetten door de stof bijvoorbeeld.

Nu zie je maar dat er niet alleen eetkamerstoelen horen in je droomhuis, maar dat je ook moet denken aan andere opties in stoelen die zelfs meerdere functies kunnen hebben!https://droomhuis24.nl/inspiratie/geen-droomhuis-is-compleet-zonder-heerlijke-stoelen-zo-kies-jij-de-stoelen-die-bij-jouw-droomhuis-passen/