Zo kies je een bloemist voor jullie bruiloft


Een bruiloft kan eigenlijk niet zonder bloemen, want wat zorgen ze voor veel sfeer! Je kunt bloemen gebruiken voor je bruidsboeket, maar ook voor de decoratie. En door bloemen op verschillende manieren terug te laten komen, zorg je voor een herkenbare stijl op jullie trouwdag. Alleen hoe zoek je een goede bloemist die alles kan regelen voor jullie bruiloft? 

Er is ontzettend veel mogelijk wat betreft de bloemen op jullie bruiloft en het is daarom ook belangrijk om een bloemist uit te kiezen die jullie wensen goed begrijpt. Ook zullen jullie echt vertrouwen moeten hebben in de bloemist. Je kunt immers pas op de ochtend van jullie trouwdag zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Gelukkig zijn er heel wat goede en creatieve bloemisten te vinden die echt iets moois kunnen maken van de bloemen op jullie bruiloft.

Wat regelt de bloemist voor jullie bruiloft?

Wat de bloemist voor jullie bruiloft regelt, hangt af van jullie wensen. Je kunt bijvoorbeeld alleen voor een bruidsboeket en corsages kiezen, maar er is nog veel meer mogelijk. Jullie kunnen bijvoorbeeld kleine vaasjes met bloemen laten maken in de stijl van het bruidsboeket die je kunt gebruiken om aan de buitenste stoelen bij de ceremonie te hangen of neer te zetten bij het diner. Vaak kun je de vaasjes die je hiervoor nodig hebt ook via de bloemist krijgen. Andere opties zijn het regelen van bloemen voor de decoratie van jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan bloemen voor het welkomstbord, de backdrop en grotere boeketten die jullie neer kunnen zetten op de trouwlocatie. Door de bloemist al deze soorten bloemen te laten verzorgen, zorg je voor een prachtig geheel op jullie trouwdag.

Bepaal jullie stijl voor de bloemen

Voordat jullie een bloemist uitkiezen voor jullie bruiloft, is het handig om vast een beetje te weten wat jullie stijl is. Wat voor soort bloemen vinden jullie mooi? Welke kleuren moeten terugkomen in de bloemen? En op wat voor manier wil je dat de bloemen gebonden worden? Het bruidsboeket kan het uitgangspunt vormen voor de andere bloemen op jullie bruiloft. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 25 voorbeelden van bruidsboeketten ter inspiratie of ga op Pinterest op zoek naar leuke ideeën.

Bekijk het werk van verschillende bloemisten

Bloemisten hebben vaak hun eigen unieke stijl. Blader door hun portfolio’s en sociale media om een idee te krijgen van hun werk. Let op de kleurenpaletten, arrangementen en creatieve stijl. Daarnaast is het handig om de ervaringen van andere bruidsparen te gebruiken. Lees bijvoorbeeld recensies of vraag aan andere bruidsparen waar ze hun bloemen voor de bruiloft hebben besteld.

Plan een afspraak in

Hebben jullie een bloemist gevonden die past bij jullie wensen? Plan dan een afspraak in met de bloemist om jullie ideeën te bespreken. Breng foto’s, kleurstalen en eventuele inspiratie mee om een duidelijk beeld te schetsen van wat jullie willen. Bespreek ook het budget en vraag om suggesties op basis van jullie voorkeuren. Een goede bloemist is flexibel en creatief. Dat betekent dat ze zich kunnen aanpassen aan jullie wensen en ideeën, maar ook dat ze suggesties kunnen doen om jullie bruiloft nóg mooier te maken. Als je open staat voor advies, krijg je vaak het mooiste resultaat.

Financiën en afspraken met de bloemist maken

Bloemen kunnen best in de kosten lopen, dus wees transparant over jullie budget. Een ervaren bloemist kan creatieve oplossingen bieden om binnen het budget te blijven zonder afbreuk te doen aan het eindresultaat. Zorg dat jullie ook duidelijke afspraken maken met elkaar, het liefst schriftelijk, over de bloemen die gebruikt worden voor jullie bruiloft, leveringsdetails, betalingsvoorwaarden en eventuele andere belangrijke zaken.

Bloemen leveren op de trouwdag

Omdat de bloemen vers geleverd zullen worden, kunnen jullie pas op de trouwdag zelf zien wat het eindresultaat is geworden. Waarschijnlijk zorgt jullie bloemist ervoor dat alle bloemen netjes op de juiste manier neergezet worden op de ochtend van de bruiloft. Het is belangrijk hier goede afspraken over te maken. Hebben jullie alleen een bruidsboeket en corsages besteld? Dan kun je de bloemen ook zelf ophalen op de trouwdag. Dit kun je bijvoorbeeld door jullie ceremoniemeester laten doen.https://bruiloftinspiratie.nl/bloemist-bruiloft/