Bij het uitkiezen van een bruidsboeket kun je op meerdere dingen letten. Vaak kiest de bruid (of de bruidegom) een boeket uit op basis van het thema of op eigen gevoel. Er wordt echter weinig nagedacht over het effect dat de kleur van het bruidsboeket heeft op de trouwfoto´s. Een wit bruidsboeket ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan wanneer je voor bloemen met veel kleur kiest! 

Het is zeker slim om even goed na te denken over de kleur van de bloemen op jullie bruiloft. De kleur van het bruidsboeket kan namelijk heel bepalend zijn. Felgekleurde bloemen staan misschien heel vrolijk, maar ze eisen ook alle aandacht op. Een wit bruidsboeket ziet er weer heel anders uit. Je zult er dus goed over na moeten denken wat je precies wil.

Waar wordt de aandacht naartoe getrokken?

Gaaf natuurlijk, zo´n fleurig bruidsboeket in zomerse kleuren! Maar let op: de bloemen in je bruidsboeket zijn als accessoire bedoeld en niet als belangrijkste onderdeel van de trouwfoto´s. Natuurlijk is het leuk als je een aantal foto´s hebt waarbij het bruidsboeket opvallend aanwezig is, maar het is niet de bedoeling dat alle aandacht bij jou wordt weggetrokken. Als je een opvallend en felgekleurd bruidsboeket hebt, kan dat wel gebeuren.

Verschil in kleur van het bruidsboeket

Kijk maar eens naar de verschillen in onderstaande trouwfoto´s. Op de eerste foto is een bruid te zien met een witte trouwjurk en een wit bruidsboeket. Doordat het bruidsboeket mooi overloopt in de kleur van de trouwjurk, eist het niet alle aandacht op. Hierdoor komt de trouwjurk ook goed in beeld. Op de tweede foto is gekozen voor een opvallend bruidsboeket in een felle kleur. Een echte eyecatcher, maar hierdoor wordt je aandacht wel meteen naar het bruidsboeket getrokken en valt de bruid zelf minder op.

Moet je dat een wit bruidsboeket nemen?

Betekent dit dan ook meteen dat je voor een wit bruidsboeket moet kiezen? Nee hoor! Misschien wil je juist dat je bruidsboeket een opvallend onderdeel van de trouwfoto´s is, dat is natuurlijk prima. Houd er alleen wel rekening mee dat je het boeket regelmatig even aan de kant legt, zodat je ook foto´s hebt waarbij de aandacht niet meteen naar de kleurrijke bloemen wordt getrokken. Als je dit voldoende afwisselt, kan het juist heel leuk zijn om wat kleur toe te voegen! En houd je het toch liever wat rustiger? Dan kan een wit bruidsboeket natuurlijk ook heel mooi staan. Zeker als je het afwisselt met wat groen heb je zo een prachtig boeket voor jullie bruiloft!