De half-om-half techniek werkt perfect om minder alcohol te drinken


Waar het vroeger de normaalste zaak was om een biertje te doen in de kroeg, zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die hun alcoholverbruik verminderen. Zo’n 69 procent van de Gen Z’ers probeert zijn of haar alcoholconsumptie te verminderen of alcohol helemaal uit te sluiten. Als helemaal geen alcohol drinken geen optie is, wordt de half-om-half techniek steeds vaker aangeraden en het lijkt te werken.

Say goodbye to hangovers.

De half-om-half techniek

Zit jij erover na te denken om te minderen met het drinken van alcohol? Dan is deze techniek er misschien een om een kans te geven. De naam geeft het al vrij, maar bij de half-om-half techniek gaat het erom dat je na een alcoholisch drankje een non-alcoholisch drankje bestelt. Heb je net een lekker wijntje op het terras genuttigd, dan is het bij de half-om-half techniek de bedoeling om vervolgens een mocktail of een ander alcoholvrij drankje te drinken.

De voordelen

Het grootste voordeel wat aan deze techniek vastzit is de balans tussen een drankje doen en gehydrateerd blijven. Alcohol onttrekt vocht uit jouw lichaam, waardoor je de volgende dag zo’n last kan krijgen van hoofdpijn. Door een alcoholvrij drankje te drinken hydrateer je jezelf weer, waardoor je dit kunt vermijden.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat je niet overmatig alcohol gaat nuttigen. Doordat je gehydrateerd blijft heb je minder behoefte om veel te blijven drinken, aangezien je, net zoals met water, op een gegeven moment gewoonweg genoeg vocht in jouw lichaam hebt. Alcohol houdt dit gevoel tegen.

Extra oplossingen

Naast de half-om-half techniek zijn er nog een paar extra gewoontes waar je op kunt letten om jouw alcoholgebruik te verminderen. Zo kun je bier voor de alcoholvrije variant inwisselen, met jezelf afspreken hoelang je minimaal wilt doen met een drankje of zelfs een korte pauze nemen en even helemaal niet drinken. Veel mensen kiezen voor de laatste optie, omdat het ervoor zorgt dat alcohol niet meer een deel van jouw leven is, maar het iets wordt wat je bij speciale gelegenheden nuttigt.

NSMBL’s beautymaand: dit is het effect van alcohol drinken op je huid

Reageer op artikel:

Deze half-om-half techniek werkt perfect als je minder alcohol wilt drinken

https://www.nsmbl.nl/deze-half-om-half-techniek-werkt-perfect-als-je-minder-alcohol-wilt-drinken/