White tie dresscode: Dit draag je!


White tie is de crème de la crème van de bruiloft dresscodes. Het is een super chique dresscode waarbij je all the way mag gaan met je outfit. Dit kan heel leuk zijn, maar ook best lastig. Want wat mag je nou precies wel en niet dragen bij de dresscode white tie? En hoe ziet white tie er voor dames en heren uit? 

White tie is de meest formele bruiloft dresscode die er is. Er zijn dan ook niet veel bruidsparen die voor deze dresscode kiezen, want het vraagt best wat van de gasten. Maar wat als je wel te gast bent op een bruiloft met white tie als dresscode? Als je uitgenodigd bent op zo’n exclusieve bruiloft, wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen.

Wat is White Tie?

De dresscode white tie staat voor tijdloze elegantie. Je kunt hierbij flink uitpakken met chique kleding. White tie is een striktere dresscode dan black tie. Ook bij black tie draag je nette kleding, maar je outfit hoeft hierbij wat minder formeel te zijn. Bij white tie is het echter belangrijk de regels goed op te volgen. Een bruiloft met deze dresscode is super chic en je wil hierbij niet underdressed verschijnen. Waar deze dresscode vroeger nog heel gebruikelijk was, wordt hij tegenwoordig overigens een stuk minder vaak gebruikt. Veel bruidsparen kiezen toch voor een minder formele dresscode.

White tie dresscode dames

Dames dragen bij de dresscode white tie een lange avondjurk die de enkels bedekt. Je kunt hierbij gebruikmaken van luxe stoffen zoals zijde, chiffon of satijn. Een mooie decolleté is zeker toegestaan, mits het er stijlvol uit blijft zien. Als schoenen kun je voor een paar mooie pumps kiezen. Met accessoires maak je je look compleet. Klassieke, lange handschoenen mogen, maar zijn geen must. Wel is het aan te raden om een paar mooie sieraden uit te kiezen en te gaan voor een clutch die bij je outfit past. Overdag zou je ook een hoed aan je outfit toe kunnen voegen.

White tie dresscode heren

Voor heren is een rokkostuum een absolute must bij de dresscode white tie. Dit rokkostuum bestaat uit een zwarte jas met satijnen revers, een wit overhemd, een witte vlinderdas, een zwarte pantalon met satijnen bies en lakleren schoenen. Het dragen van een horloge is een echte no go. Je bent immers met je aandacht volledig bij de bruiloft en hoeft dus niet op de tijd te letten. Lang niet alle heren hebben standaard een rokkostuum in de kast hangen. Omdat het een outfit is die je niet vaak zult dragen, is het aan te raden om er één te huren voor de bruiloft. Zo kun je goed voor de dag komen zonder meteen te veel geld uit te hoeven geven.

Andere bruiloft dresscodes

Zoals gezegd zijn er ook nog veel andere, minder formele bruiloft dresscodes. Zoeken jullie nog inspiratie voor de dresscode op jullie eigen bruiloft? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan casual chic (of één van de vele varianten zoals boho chic, summer chic, wedding chic, Italian chic of festival chic), tenue de ville of cocktail.https://bruiloftinspiratie.nl/white-tie-dresscode/