Vrijgezellenfeest organiseren: 7 Onmisbare tips


Gaat jouw beste vriendin trouwen? Dan is het waarschijnlijk aan jou om het vrijgezellenfeest te organiseren. Een belangrijke taak die je goed wilt uitvoeren, het moet tenslotte een geweldige dag worden waar de bruid nog lang aan zal terugdenken. Met deze 7 tips kun jij zonder problemen een onvergetelijk vrijgezellenfeest organiseren! 

Veel bruidsparen worden in de weken voor hun huwelijk verrast met een vrijgezellenfeest. Tijdens deze dag gaan zij er samen met hun vrienden of vriendinnen op uit om wat leuke dingen te doen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Alleen wie organiseert zo’n vrijgezellenfeest nou eigenlijk? Hoe zorg je voor een goede planning? En hoe houd je iedereen tevreden? Het organiseren van een vrijgezellenfeest is erg leuk om te doen, maar ook een hele verantwoordelijkheid. Het is dus slim je hier vooraf vast goed in te verdiepen.

Wie organiseert het vrijgezellenfeest?

In principe maakt het niet zoveel uit wie het vrijgezellenfeest organiseert, als het maar iemand is die de bruid goed kent. Vaak is het de beste vriendin of de zus van de bruid die de organisatie op zich neemt. Het kan fijn zijn om alles met z’n tweeën te regelen. Zo ben je niet in je eentje verantwoordelijk. Bij het organiseren van een vrijgezellenfeest komt namelijk best wat kijken. Je moet immers rekening houden met een grote groep vrouwen die je allemaal tevreden wilt houden. Uiteindelijk draait het echter vooral om de bruid, je wilt dat zij een onvergetelijke dag krijgt. Wanneer je gebruik maakt van deze 7 tips kan het niet anders dan dat het een geslaagd vrijgezellenfeest wordt!

1. Laat de bruid bepalen wie wordt uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest

Bij een vrijgezellenfeest organiseren hoort natuurlijk dat je zo nu en dan wat geheimzinnig doet, maar bij sommige dingen heb je de bruid gewoon nodig. Bijvoorbeeld bij het opstellen van de lijst met vrouwen die jullie gaan uitnodigen. Het is slim om aan de bruid te vragen wie ze in ieder geval op haar vrijgezellenfeest wil hebben. Op deze manier voorkom je dat je belangrijke mensen vergeet. Een geslaagd vrijgezellenfeest organiseren begint immers met het uitnodigen van de juiste mensen. Het is ook fijn om te weten of de bruid het graag klein houdt of dat ze een zo groot mogelijke groep vriendinnen uit wil nodigen. Wil je het echt geheim houden voor de bruid? Vraag dan haar husband to be om wat extra informatie.

2. Kies een thema voor het vrijgezellenfeest

Net als bij een bruiloft is het ook bij een vrijgezellenfeest leuk om een thema aan de dag te koppelen. Wanneer je een leuk thema hebt bedacht, kun je dit thema namelijk doorvoeren in de decoratie, kleding en alle activiteiten die jullie gaan ondernemen. Wat voorbeelden van leuke thema´s voor een vrijgezellenfeest zijn: Caribbean Night (cocktails maken), Moulin Rouge (dansworkshop) of Glitter & Glamour (fotoshoot). Zorg dat iedereen vooraf op de hoogte is van het thema, zodat ze hun kleding hier bijvoorbeeld ook op aan kunnen passen. Natuurlijk is het ook leuk om een passende outfit voor de bruid te regelen.

3. Ga op zoek naar originele activiteiten

Het bedenken van leuke activiteiten voor een vrijgezellenfeest is niet altijd zo gemakkelijk als je denkt. Je wilt tenslotte wel een beetje origineel zijn! Met de activiteiten op een vrijgezellenfeest kun je alle kanten op. Vaak is het zo dat de bruid duidelijk herkenbaar de stad in gaat met haar vriendinnen en hier allerlei opdrachten moet doen. Weet je dat jouw vriendin zich hier helemaal niet prettig bij voelt? Organiseer dan iets anders voor haar. Er zijn ook genoeg niet zo traditionele activiteiten te bedenken. Het belangrijkste is dat het voor de bride to be een geweldige dag wordt. Probeer dan ook een vrijgezellenfeest te plannen met alleen maar leuke activiteiten. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even ons blog met 25 ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen.

4. Een vrijgezellenfeest organiseren is niet alles volplannen

Veel vrijgezellenfeesten zitten van ´s ochtends tot ´s avonds volgepland. Leuk natuurlijk, maar ook wel heel druk. Soms kan het juist fijn zijn om even rustig met elkaar een drankje te drinken zonder van alles te moeten. Zorg dus voor voldoende rustmomentjes tussendoor. Op deze manier hebben jullie meer tijd om elkaar te spreken. Kies bijvoorbeeld één hoofdactiviteit voor de middag, een etentje en eventueel nog een activiteit voor de avond. Alle tijd tussendoor kunnen jullie dan gebruiken voor leuke opdrachten en gezellig bijkletsen. Zit de bruid eigenlijk niet zo te wachten op een vrijgezellenfeest? Dan kan een etentje met een kleine groep vriendinnen ook al heel leuk zijn.

5. Wees duidelijk over het budget

Het budget van een vrijgezellenfeest kan nog wel eens lastig te bepalen zijn. Iedereen heeft wat anders te besteden en de een geeft met liefde meer dan honderd euro uit, terwijl de ander een paar tientjes meer dan genoeg vindt. Zorg dat je van tevoren duidelijk bent over het budget zodat jullie achteraf niet voor verrassingen staan. Kijk ook of er oplossingen te vinden zijn wanneer een aantal vriendinnen het budget te hoog vindt. Vergeet niet om ook de kosten van de voorbereidingen mee te nemen in het budget. Als je bijvoorbeeld kleding of decoratie aan wilt schaffen, kun je deze kosten ook met elkaar delen. Overigens kost een vrijgezellenfeest gemiddeld zo’n 125 euro per persoon, best een bedrag dus! Overleg altijd eerst met de groep om te voorkomen dat er verkeerde verwachtingen ontstaan. Zo houd je iedereen tevreden.

6. Verzin een goede smoes voor de bruid

Is het hele vrijgezellenfeest gepland? Dan komt het moment dat jullie de bruid moeten verrassen. Het is het leukst wanneer ze echt niets door heeft en vooraf niet weet dat het haar vrijgezellenfeest is. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je maar beter een goede smoes klaar hebben. Betrek zoveel mogelijk mensen bij jouw plan die kunnen helpen. Vraag bijvoorbeeld haar verloofde of ouders om hulp en zorg dat je zeker weet dat de bruid beschikbaar is op de dag van het vrijgezellenfeest. Ook handig: check even of ze de volgende ochtend geen afspraken heeft, zodat ze nog lekker even bij kan komen van het vrijgezellenfeest.

7. Maak genoeg foto´s als herinnering aan het vrijgezellenfeest

En als jullie dan gezellig met de meiden op pad gaan, is het leuk om dit zoveel mogelijk vast te leggen. Dat betekent overigens niet dat jullie allemaal de hele dag met een smartphone in de hand overal foto´s van hoeven te maken. Je kunt hier wel afspraken over maken. Neem bijvoorbeeld een camera mee en zorg dat hier foto´s mee gemaakt worden. Verzamel alle foto’s na afloop van het vrijgezellenfeest en stuur ze door naar de bruid. Of neem een polaroid camera mee om foto’s te maken. Het is ook leuk om er een fotoboekje van te maken dat jullie de bruid cadeau geven op haar bruiloft. Zo kan ze nog lang nagenieten van deze bijzondere dag!

Dit blog bevat affiliate links. https://bruiloftinspiratie.nl/vrijgezellenfeest-organiseren/