Unieke ringen door Japanse metaalsmeedtechniek ‘Mokume Gane’


Mokume Gane is een fascinerende techniek die oorspronkelijk uit Japan komt. Het betekent letterlijk “houtnerfmetaal,” en werd gebruikt voor het versieren van samoeraizwaarden. Tegenwoordig kun je zelfs de mooiste Mokume Gane verlovings- en trouwringen scoren.

Wat is Mokume Gane?

Zoals we in de intro al vertelden, is Mokume Gane een oude Japanse metaalsmeedtechniek. Er wordt een mix van metalen genomen – denk aan goud, zilver, koper, en platina – en smeden die samen onder de hitte en druk. Zodra ze één geheel vormen, gaat de edelsmid ermee aan de slag alsof het deeg is: rekken, buigen, en snijden tot er unieke, natuur-geïnspireerde patronen ontstaan. Hierdoor is geen ring hetzelfde en krijg je altijd een uniek stuk dat niemand anders heeft. Deze eeuwenoude techniek is dus ontstaan in het 17e-eeuwse Japan en werd voornamelijk gebruikt om Katana-zwaarden van samoerai te versieren. Gaaf toch?

Wat Mokume Gane sieraden zo speciaal maakt, is niet alleen hoe waanzinnig mooi ze zijn, maar ook de diepere betekenis achter elk stukje metaal. Die toffe patronen die je ziet? Ze zijn meer dan alleen mooi om naar te kijken. Ze gaan over samen komen en het creëren van iets nieuws. Het is de perfecte mix van kunst, hart en een beetje ‘metaalmagie’.

Mokume Gane ringen kopen in Nederland

Gelukkig hoef je geen retourtje Japan te boeken als een ring van deze bijzondere techniek zou willen, in Nederland is het ook verkrijgbaar! VIORO is zo’n sieradenmerk waar ze gespecialiseerd zijn in Mokune Gane techniek. Het heeft hun oprichter en meester-ambachtsman tien jaar gekost om het bijzondere vak te beheersen! De lagen worden zorgvuldig gerangschikt, verhit en gehamerd om een naadloze verbinding te creëren. Zoiets leren, kost nou eenmaal tijd.

Promise- en commitmentringen in Mokume Gane

Wat is een promisering?

Een promisering is eigenlijk een soort voorganger van de verlovingsring. Met de promisering kun je beloven elkaar trouw te blijven of je intentie tot een aanzoek/verloving te uiten. Misschien vind je het nog wat spannend om op één knie te gaan, maar wil je jouw lover duidelijk maken dat je toch echt graag oud wil worden.

Wat is een commitmentring?

Een commitmentring gaat net een stapje verder. Deze is meer bedoeld voor stellen die niet per se willen trouwen, maar elkaar (en anderen) wel graag willen laten zien dat ze voor altijd samen willen blijven. En hé, het is ook een perfect excuus om zonder huwelijk twee prachtige ringen te dragen.

Promise- en commitmentringen in Mokume Gane

Bij VIORO geloven ze dat liefde geen grenzen kent. Daarom zijn hun sieraden ontworpen voor iedereen die een relatie wil vereeuwigen met iets kostbaars. Of het nu gaat om een promise- commitmentring of een andere vorm van liefdevolle verbintenis. VIORE heeft verschillende promiseringen met diamant in prachtige patronen: Wave, Dragon, Fire, Zebra en Giraffe. Je kunt zelfs nog kiezen of je jouw ring wat moderner of klassieker zou willen.

Daarnaast hebben ze ook vier verschillende patronen voor hun commitmentringen. Deze prachtige sets passen perfect bij elkaar en kun je met of zonder diamanten kiezen. Voor de commitmentringen heeft VIORO de patronen: Lava, River, Peacock en Leopard.

Over VIORO

VIORO is een toonaangevend sieradenmerk, gespecialiseerd in het maken van unieke relatie-, en verlovingsringen van hoge kwaliteit en het innovatieve gebruik van de Mokume Gane techniek. Wat hen onderscheidt, is dat ze het enige merk ter wereld zijn dat dit volledig en alleen in 18kt goud doet! Om deze techniek te masteren is al een hele uitdaging, maar om Mokume Gane alleen met 18 karaatsgoud uit te voeren, maakt het proces nóg moeilijker.

Elke VIORO-ring wordt met zorg gemaakt door hun Meester-ambachtsman. Ieder detail wordt geperfectioneerd om een prachtig stuk te creëren. Hun toewijding aan kwaliteit is onwrikbaar; bij VIORO geloven ze dat jullie liefde niets minder dan perfectie verdient.https://www.bruidenbruidegom.nl/ringen/verlovingsringen/mokume-gane-japanse-metaalsmeedtechniek/