Strooibloemen gebruiken als afsluiting van jullie ceremonie


Wist je dat het een traditie is om rijst naar het bruidspaar te gooien na afloop van de ceremonie? Dit is een gezellige traditie die bovendien leuke plaatjes oplevert. Tegenwoordig wordt de rijst vaak vervangen door een alternatief. Zo kun je de gasten bijvoorbeeld met bloemblaadjes laten strooien. Hierdoor worden jullie omringd door kleurrijke bloemblaadjes die als confetti door de lucht dwarrelen. Deze strooibloemen zorgen voor prachtige trouwfoto’s en een bijzondere afsluiting van jullie ceremonie! 

Willen jullie een feestelijk einde van jullie trouwceremonie? Dan is het leuk om door een poort van jullie gasten heen te lopen terwijl zij iets strooien, bijvoorbeeld rijst of een van de vele leuke alternatieven. Onze favoriet is toch wel het gooien van bloemblaadjes.

Bloemblaadjes strooien op een bruiloft

Het gooien van rijst aan het einde van de ceremonie is een symbool voor vruchtbaarheid en geluk voor het kersverse bruidspaar. Een leuke traditie, maar tegenwoordig is het in veel gemeenten niet meer toegestaan om rijst te strooien. Dat komt omdat het een grote impact heeft op het milieu. Het is lastig om rijst korrel voor korrel op te ruimen, maar het wordt ook niet goed afgebroken in de natuur. Bovendien is het eten van rauwe rijst slecht voor vogels. Veel bruidsparen kiezen daarom voor een alternatief. Het strooien van bloemblaadjes is een goed idee. Bloemblaadjes zorgen voor een gezellig en kleurrijk plaatje en zijn bovendien biologisch afbreekbaar. Leuk voor de foto’s, maar ook voor het milieu!

Verse of gedroogde bloemblaadjes?

Je kunt zowel verse als gedroogde bloemblaadjes gebruiken om mee te strooien op jullie bruiloft. Je kunt hier bijvoorbeeld rozenblaadjes voor gebruiken, maar er zijn ook allerlei andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van hortensiablaadjes of viooltjes? Door voor kleine, lichte bloemen te kiezen, blijft de bloemenconfetti wat langer in de lucht dwarrelen. Dit maakt het makkelijker om een goede foto te maken. Sowieso is het belangrijk dat de fotograaf weet dat er een strooimoment op de planning staat. Zo kan hij of zij op tijd klaar gaan staan voor een foto van dit bijzondere moment.

Zowel verse als gedroogde bloemblaadjes kun je in allerlei soorten en kleuren krijgen. Het is leuk om gebruik te maken van jullie themakleuren bij het uitzoeken van de bloemen. Voor de prijs maakt het weinig uit of je verse of gedroogde bloemen gebruikt. Het voordeel aan gedroogde bloemen is wel dat je ze al wat eerder klaar kunt leggen. Wel zijn gedroogde bloemen wat minder kleurrijk dan verse bloemen. Gevriesdroogde bloemen behouden beter hun kleur. Eventueel zou je ook je eigen bloemen kunnen drogen voor de bruiloft, dat maakt het extra bijzonder! Bestel je verse bloemen? Dan is het een stuk voordeliger om de bloemblaadjes zelf te plukken. Je kunt bijvoorbeeld een paar grote rozen bij de bloemist bestellen die de ceremoniemeester vervolgens los kan draaien.

Strooibloemen uitdelen aan de gasten

Om voor een leuke foto te zorgen, kunnen de gasten na afloop van de ceremonie een haag vormen waar jullie doorheen lopen als bruidspaar. De gasten kunnen allemaal een handje bloemen strooien waardoor jullie vervolgens door een wolk van kleurrijke bloemenconfetti lopen. Het kan handig zijn om vooraf vast puntzakken neer te zetten voor de gasten, maar je kunt ook aan de ceremoniemeester vragen om klaar te gaan staan met een grote bloemenmand. De gasten kunnen dan allemaal een handje bloemen uit de mand pakken.

Regels vanuit de trouwlocatie voor strooibloemen

Veel trouwlocaties hebben regels voor het strooien van bloemen of andere dingen op de bruiloft. Trouwen jullie buiten? Dan is het belangrijk om biologisch afbreekbare confetti of bloemen te gebruiken zodat je zeker weet dat je geen schade toebrengt aan de natuur. Sommige trouwlocaties hebben liever helemaal niet dat er gestrooid wordt. Als jullie binnen trouwen, kan het juist zo zijn dat strooibloemen niet toegestaan zijn. Bloemblaadjes kunnen bijvoorbeeld voor vlekken in de vloer zorgen en ook kunnen ze glad zijn, waardoor het risico bestaat dat gasten erover zullen uitglijden. Eventueel zou je binnen voor zijden bloemblaadjes kunnen kiezen. Check dus eerst even bij jullie trouwlocatie wat er mogelijk is en of jullie wel of juist niet gebruik kunnen maken van strooibloemen.https://bruiloftinspiratie.nl/strooibloemen/