Trouwtrend: Weekend wedding – Bruid & Bruidegom Online


Een bruiloft met je favoriete mensen in een dromerige setting – wat dacht je van een wedding weekend? Het enige wat je nodig hebt is een romantische locatie, je lievelingsmensen en een gevarieerd programma! We laten je zien hoe je een uniek huwelijksweekend plant.

Trouwtrend: Weekend wedding

Foto: Claudia Weaver

Locatie voor alle gasten

Start zo vroeg mogelijk met het zoeken naar jouw droomlocatie. De locatie moet, zeker voor een huwelijksweekend, aan veel criteria voldoen: Is er voldoende ruimte voor alle gasten en ook voor overnachtende gasten? Hoe ver moeten de gasten reizen? Zijn de gebouwen kindvriendelijk en drempelvrij? Vooral tijdens een bruiloft die een weekend lang duurt is het belangrijk om na de denken over de hoeveelheid gasten en hun wensen.

Vrijdag: check-in

Voor een ontspannen kennismaking in intieme setting kunnen het bruidspaar en de naaste families inchecken op vrijdagavond, voor een gezellig borrel. Zo kom je vast in de stemming voor een heerlijk weekend samen. Een barbecue of een wijnproeverij is ook een goede manier om het weekend in te luiden. Ook is dit het moment om de laatste details voor de ceremonie te organiseren en je wensen door te spreken met personeel, bruiloftssprekers en andere dienstverleners.

Zaterdag: welkomstontbijt

Voor de andere gasten begint het huwelijksweekend op zaterdagochtend. Een brunchtafel waar men zelf eten en drinken kan pakken is ideaal als de aankomsttijden van de variëren. En terwijl zij genieten van een heerlijke brunch, kan het bruidspaar aan de slag met hun styling. Het programma hangt af van jullie persoonlijke wensen. Wil je een first look-moment? Wil je de fotoshoot voor of na de ceremonie? Als je beide activiteiten voor de ceremonie plant, heb je als voordeel dat je make-up nog fris is en je elkaar als bruid en bruidegom in een intieme sfeer ontmoet. Bij een trouwweekend heb je ook genoeg tijd om samen naar de trouwlocatie te lopen. Nog een pluspunt: als de first-look shoot voor de ceremonie plaatsvindt, kun je direct na de ceremonie feest vieren en hoef je je gasten niet alleen te laten.

Drie dagen, drie outfits

Ik pak mijn koffer en neem mee… Geef je gasten voldoende informatie over de garderobe in de uitnodiging. Temperaturen en de kwestie van binnen- of buitenactiviteiten bepalen wat er in de reistas past. Is er een dresscode, in ieder geval voor zaterdagavond? Voor perfecte trouwfoto’s kun je bijvoorbeeld een kleurconcept voor de huwelijksceremonie specificeren. Tips over de locatie en het aanbod zijn ook nuttig: Heeft het hotel een spa? Zorg ervoor dat je zwemspullen inpakt. Lopen naar de trouwlocatie? Denk aan stevige schoenen. Yogasessie gepland? Neem losse sportkleding mee.

Trouwtrend: Weekend wedding

Foto: Claudia Weaver

De ceremonie

Het hoogtepunt van het weekend: de huwelijksceremonie. Kies een unieke backdrop voor jouw wauw-moment: of het nu op het strand is met uitzicht op zee, in een groene weide of op een besneeuwde bergtop met een adembenemend uitzicht over de vallei. Zorg ervoor dat alle gasten zich verzamelen op een specifieke tijd, zodat jullie samen naar de ceremonielocatie kunnen lopen. Snijd na de ceremonie de bruidstaart aan en richt bijvoorbeeld een koffiebar of een mousserende wijntoren in die past bij de taartvorm. Geef alle gasten na koffie en taart voldoende tijd om zich te kleden voor het diner.

Walking diner

Zoek de mooiste plekjes van jouw locatie op voor het daaropvolgende diner. Geniet bijvoorbeeld van het aperitief op picknickkleedjes in de kasteeltuin, serveer de amuse op het dakterras bij een schitterende zonsondergang en smul van het hoofdgerecht in de balzaal. Kleine lekkernijen kunnen makkelijk worden vervoerd en zijn daarom handiger op buitenlocaties te serveren dan het hoofdgerecht. En met kaarsen, fairylights en kussens tover je elke plek eenvoudig om tot romantische oase.

Trouwtrend: Weekend wedding

Beeld: Claudia Weaver

Dessert onder de sterren

En wat dacht je van een kampvuurdessert voor de romantici onder jullie? Marshmallows, gekonfijte appels of chocoladebrood kunnen heerlijk boven een open vuur worden bereid. Een perfecte afsluiting van het diner.

Zondag: cool-down of actie?

Een gezamenlijke brunch met alle overnachtende gasten is een heerlijk ontspannen optie voor de zondagochtend. Hebben jullie daarna nog tijd? Dan kun je ervoor kiezen om een activiteit te doen. Van yogasessies, begeleide meditaties en wandeltochten tot een actieve kanotocht, alles is mogelijk. Voor de creatievelingen onder jullie: in een doe-het-zelf macramé workshop, dromenvangers maken of batikken creëert iedereen een souvenir van jullie bruiloft. Voordeel van wat rustigere programmapunten: ook oudere gezinsleden en kleine kinderen kunnen probleemloos deelnemen.

Neem de tijd

Tijdens een huwelijksweekend heb je vooral één ding: meer tijd! Al je favoriete mensen komen samen op één plek en om jullie bruiloft te beleven en zien de tijd eromheen als een gezamenlijk evenement. Blijf dus rustig doorademen en geniet van dit bijzondere weekend!

Trouwtrend: Weekend wedding

Foto: Claudia Weaverhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiration/planning/trouwtrend-weekend-wedding/