Trouwen met hoed op? Zo mooi kan het zijn!


Een hoed dragen op jullie bruiloft? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is hartstikke hip! Bij sommige vrouwen staan hoeden prachtig en het kan je trouwoutfit echt uniek maken. Ook voor de bruidegom kan een hoed een prachtig accessoire zijn. Wij laten je zien hoe je een hoed goed met een trouwjurk of je pak kunt combineren!

Als bruidspaar besteed je als het goed is niet alleen tijd aan je trouwkleding, maar ook aan de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de juiste sieraden, schoenen en een stropdas of sluier. Een hoed kan ook een echte eyecatcher zijn. Hiermee kun je een stoere, stijlvolle of juist romantische uitstraling aan je outfit geven. Zeker weten dat je hier heel wat complimentjes over krijgt op jullie trouwdag!

Witte dames hoed voor de bruiloft?

Wat voor hoed je uitkiest om tijdens jullie bruiloft te dragen, hangt af van wat mooi bij je staat. De vorm van je gezicht is hier namelijk heel bepalend in. Kies daarom nooit zomaar een hoed uit, maar laat je goed adviseren in de winkel en pas verschillende modellen. Wat kleur betreft kun je meerdere kanten op gaan. Een witte hoed is natuurlijk altijd geschikt voor een bruid, mits het dezelfde kleur wit is als de bruidsjurk. In plaats van wit zou je ook voor een pastelkleur kunnen gaan, of de themakleur van jullie bruiloft kunnen gebruiken. Eigenlijk is er van alles mogelijk, zolang je er maar op let dat het totaalplaatje blijft kloppen!

Decoratie voor jouw bruidshoed

Een simpele hoed in het wit of een andere zachte kleur is al heel mooi, maar je kunt een echt statement maken met een compleet gedecoreerd exemplaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige lichtgrijze variant waarbij de randen volledig versierd zijn met prachtige bloemen in zacht roze, cactussen, vetplantjes en ander groen? Gedurfd, maar ontzettend mooi!

Bruidegom met hoed

Een strak pak en een mooie stropdas staan natuurlijk al prachtig, maar met een hoed kun je als bruidegom écht het verschil maken. Er lopen immers al genoeg mannen in pak rond op de bruiloft, maar met een hoed val je extra op. Je kunt gaan voor een chique hoed of juist een speelse, vintage variant. Kies vooral een hoed uit die goed bij je past en waar je je prettig bij voelt!

Hoeden etiquette voor de bruiloft

Lijkt het jou ook wel wat om een hoed te dragen op jullie bruiloft? Dan is het wel belangrijk om een mooi exemplaar te kiezen dat goed bij je pak past. Kies altijd eerst je trouwjurk of trouwpak uit, zodat je daarna op zoek kunt gaan naar een bijpassende hoed. Heb je de perfecte hoed gevonden? Bewaar hem dan tot de bruiloft in een speciale hoedendoos zodat hij er goed uit blijft zien. Op de bruiloft zelf heb je jouw hoed overigens niet de hele dag op. Hoe mooi je jouw hoed ook vindt, volgens de etiquette draag je hem alleen buiten. Zodra je binnen bent, zal je hem dus af moeten zetten. Tijdens de ceremonie kun je je hoed bijvoorbeeld op een tafeltje zetten.

Hoed dragen als bruiloft gast

Niet alleen het bruidspaar, maar ook de gasten kunnen natuurlijk een hoed dragen op de bruiloft. Dit zou je zelfs kunnen opnemen in de dresscode voor de trouwdag. Hoe tof zou het zijn als elke gast op de bruiloft een mooie hoed draagt? Ook als gast kun je jouw hoed afstemmen op je outfit voor de bruiloft.https://bruiloftinspiratie.nl/trouwen-met-een-hoed-op/