Trouwen met een budget van 5000 euro


Je hoeft niet goed te kunnen rekenen om te beseffen dat een trouwdag een flinke uitgave is. Alle verschillende kostenposten bij elkaar lopen al snel op waardoor je een goedgevulde spaarrekening nodig hebt voor een bruiloft. Gelukkig kan het ook goedkoper. Wil je bijvoorbeeld trouwen met een budget van 5000 euro? Met een beetje creativiteit is dat zeker mogelijk! 

Gemiddeld kost een bruiloft al snel bijna 20.000 euro. Dit is een flink bedrag dat niet iedereen zomaar bij elkaar krijgt gespaard. En ook als jullie wel veel geld te besteden hebben, is het de vraag of jullie dat allemaal aan een bruiloft uit willen geven. Misschien maken jullie er liever een lange reis van of steken jullie het geld in jullie huis. Het goede nieuws is dat trouwen mogelijk is voor ieder budget!

5000 euro als budget om te trouwen

Als jullie echt willen, zou je zelfs bijna gratis kunnen trouwen. Dit doe je door één van de gratis trouwmomenten bij jullie gemeente uit te kiezen. Maar alles wat jullie vervolgens doen om het extra feestelijk te maken, gaat natuurlijk wel geld kosten. Willen jullie een echte bruiloft organiseren met mooie kleding, decoratie, lekker eten en een feest voor jullie gasten? En dan zonder dat het te veel geld gaat kosten? Dan is een budget van 5000 euro een optie. Om binnen dit budget te blijven, zullen jullie wel wat keuzes moeten maken. Toch is het zeker mogelijk!

Waar kun je kosten op besparen?

De makkelijkste manier om geld te besparen, is door de gastenlijst beperkt te houden. Hoe meer gasten jullie uitnodigen, hoe duurder de bruiloft zal worden. Voor iedere gast zullen jullie immers eten en drinken moeten regelen. Verder kun je eigenlijk op alle onderdelen van de bruiloft besparen, afhankelijk van wat jullie belangrijk vinden. Ook de dag en het seizoen waarin jullie trouwen, hebben invloed op de kosten. Zo is een bruiloft op een doordeweekse dag altijd een stuk goedkoper dan wanneer jullie op vrijdag of in het weekend trouwen. De maanden mei tot en met september zijn over het algemeen ook duurder dan de rest van het jaar.

Met een beperkt budget zijn er nog steeds veel mogelijkheden. Je kunt prachtige (trouw)jurken kopen voor 100 of 200 euro. Ook een net pak hoeft niet veel te kosten. Mooie bloemen koop je voor een paar tientjes en je kunt de meeste decoratie gemakkelijk zelf maken. Trouwkaarten kun je online ontwerpen en vervolgens naar de drukker sturen. Helemaal goedkoop is het om ze ook digitaal te versturen.

Een trouwfotograaf kost al snel meer dan 1000 euro en is ook zeker de investering waard, maar als jullie het geld er echt niet voor over hebben, zou je ook een hobbyfotograaf kunnen vragen om wat foto’s te maken. Door voor een locatie te kiezen waar jullie eigen meegebrachte drankjes mogen serveren, kun je ook flink wat kosten besparen. Een andere optie is om een leuk café af te huren voor een gezellig feestje. Dit kan soms voor een fijn prijsje en is bovendien heel gezellig. Op de trouwringen kun je weer beter niet te veel geld besparen, omdat het ringen zijn die je de rest van je leven nog blijft dragen. Je zou wel kunnen overwegen om de trouwringen te laten maken door het omsmelten van sieraden die jullie al hebben. Eventueel kun je ook een relatiering kopen in plaats van een trouwring, maar de kwaliteit hiervan is meestal wel een stuk minder.

Hoe realistisch is een budget van 5000 euro?

Trouwen voor een paar honderd euro is erg ingewikkeld, maar met een budget van 5000 euro kun je er zeker een bijzondere dag van maken. Dit budget is groot genoeg om een gezellig feest te kunnen geven. Als jullie weinig geld kwijt willen zijn aan de bruiloft is dit dan ook een prima optie. Bedenk je wel dat jullie bruiloft een unieke dag is die je niet snel meer over zal doen. Soms kan het daarom toch de moeite waard zijn om nog net wat langer door te sparen zodat jullie iets meer mogelijkheden hebben. Aan de andere kant kan het ook fijn zijn om juist geld over te houden voor andere dingen. Jullie kunnen bijvoorbeeld ook voor een simpele bruiloft kiezen, maar vervolgens wel een prachtige reis maken samen.https://bruiloftinspiratie.nl/trouwen-budget-5000/