Toosten met champagne, of liever wat anders?


Bij een bruiloft hoort champagne, dat is zeker waar. Traditioneel wordt dit bubbelende drankje geschonken nadat het bruidspaar elkaar het jawoord heeft gegeven. Tradities zijn er echter om gebroken te worden. Dus toosten jullie met champagne, ga je voor een goedkopere variant of wil je zelfs een heel ander drankje om te proosten? Er is van alles mogelijk!

Bij feest hoort een glaasje bubbels, en feest is het zeker op een bruiloft. Bijna alle bruidsparen kiezen er dan ook voor om champagne (of een minder duur alternatief) te schenken tijdens hun receptie. Dit is namelijk een feestelijk drankje om te proosten op jullie toekomst.

Toosten op jullie huwelijk met champagne of andere mousserende wijn?

Champagne is een luxe drankje dat zijn prijskaartje vooral aan zijn status te danken heeft. De naam champagne mag namelijk alleen gegeven worden aan mousserende wijn die afkomstig is uit het Franse dorpje Champagne. Er zijn echter ook mousserende wijnen op de markt onder andere namen, zoals prosecco, cava en sekt. Dit kan minstens zo lekker zijn, maar wel een stukje goedkoper. Toosten met champagne hoeft dus zeker niet, er zijn heel wat andere, goedkopere bubbels te vinden!

Hoe kies je de juiste wijn?

Alleen hoe kies je dan een goede mousserende wijn voor de toost uit? Bepaal allereerst het budget. Gaan jullie voor status en luxe, of besparen jullie liever wat geld op dit drankje? Vervolgens kunnen jullie de verschillende wijnen in jullie prijscategorie met elkaar vergelijken. Probeer eerst wat informatie in te winnen via het etiket of door het aan de verkoper te vragen. Sowieso is het slim om naar een drankwinkel te gaan waar ze jullie kunnen adviseren. Selecteer op deze manier een aantal wijnen die jullie vervolgens samen kunnen gaan proeven. Tenslotte is het belangrijkste dat jullie de mousserende wijn lekker vinden!

Wanneer de trouwlocatie de bubbels regelt, heb je soms weinig keuze. Toch kan het fijn zijn om vooraf even te proeven en de mogelijkheden met de trouwlocatie te bespreken.

Ander drankje om te proosten

Zijn jullie geen liefhebbers van mousserende wijn? Natuurlijk kun je de traditie in stand houden, maar je kunt ook kiezen voor een heel ander drankje. Het is immers jullie feestje! Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere cocktail die jullie zelf samenstellen. Je kunt de drankjes extra bijzonder maken met wat vers fruit en een leuk rietje. Zo ziet het er meteen feestelijk uit!

Verder lezen: Toosten met champagne op 10 verschillende manieren

Alternatief voor champagne zonder alcohol

Vergeet ook niet om voor een alternatief voor de champagne te zorgen voor de mensen die geen alcohol drinken. Je kunt een alcoholvrije champagne kiezen, maar er zijn natuurlijk ook veel andere opties zoals een lekkere cocktail zonder alcohol. Maak er vooral een net zo feestelijk drankje van!https://bruiloftinspiratie.nl/champagne-toosten/