Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden


Tina Turner, de Queen of Rock ‘n Roll, is vandaag na een lang ziekbed overleden in haar huis in Zwitserland. Haar unieke stem, buitengewone talent en inspirerende persoonlijke reis hebben een blijvende impact gemaakt op de muziekwereld en ver daarbuiten.

De zangeres is 83 jaar geworden.

De Queen of Rock ‘n Roll is overleden

Tina Turner, die werd geboren als Anna Mae Bullock op 26 november 1939 in Tenessee, heeft haar laatste adem uitgeblazen. De popster brak in 1960 door als zangeres van het legendarische duo Ike & Tina Turner met nummers als “River Deep – Mountain High” en (een van onze favorieten) “Proud Mary“. Tina’s krachtige stem en moves maakten haar al snel een iconisch figuur en rolmodel in de rock-‘n-roll.

Het turbulente leven van Tina Turner

Het leven van Tina ging echter niet altijd over rozen. Haar huwelijk met Ike Turner werd geteisterd door ernstige mishandeling. Power woman als ze was, slaagde ze er uiteindelijk in om zich los te maken van de gewelddadige relatie. In 1978 werd de scheiding uitgesproken. Opmerkelijk was dat Tina in de scheidingsovereenkomst haar artiestennaam mocht behouden – wat de achternaam van haar ex-man bevatte – waardoor ze haar solocarrière voort kon zetten. Hoewel ze alle bezittingen aan Ike moest afstaan, toont dit de vastberadenheid en veerkracht van Tina om haar artistieke vrijheid te behouden.

Haar doorbraak als soloartiest

Met nummers als “What’s Love Got To Do With It”, “Private Dancer” en “Simply the Best” brak Tina wereldwijd door als soloartiest. Na een indrukwekkende carrière besloot ze in 2009 te stoppen met optreden. Haar muziek heeft miljoenen fans elke dag voorzien van een krachtige dosis inspiratie en empowerment.

Rust na een lang ziektebed voor Tina

In 2013 trouwde Tina met haar nieuwe liefde, de Duitse Erwin Bach, die ze ontmoette op een vliegveld in Düsseldorf. Volgens het koppel was het liefde op het eerste gezicht. Toch verliep ook het begin van dit huwelijk zeker niet vlekkeloos. De zangeres kreeg enkele dagen na de bruiloft een hersenbloeding. Net toen de wereld dacht dat er nu wel genoeg ellende op haar pad was gekomen, kreeg ze net nadat ze was hersteld opnieuw een afschuwelijke diagnose: darmkanker.

Tina Turner was niet alleen een muzikale grootheid, maar ook een symbool van kracht, doorzettingsvermogen en inspiratie voor velen.

Geniaal! Taylor Swift fan nam baan als beveiliger om tóch bij uitverkocht concert te kunnen zijn

Reageer op artikel:

Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden

https://www.nsmbl.nl/tina-turner-is-op-83-jarige-leeftijd-overleden/