5 Drukwerk ideeën voor de bruiloft


Als je een bruiloft aan het plannen bent, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Alle details moeten kloppen, van de locatie tot de bloemen en van de muziek tot het eten. Een manier om de bruiloft extra speciaal te maken, is door het uitkiezen van bijzonder drukwerk. Wij hebben 5 leuke ideeën bedacht voor het drukwerk op jullie trouwdag. 

Een bepaald thema geeft altijd sfeer op een bruiloft omdat het voor eenheid zorgt. Je kunt het thema terug laten komen in de trouwkaarten, maar ook ander drukwerk kun je hierop laten aansluiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën? 

#1. Menukaarten laten drukken voor het diner 

Kijken jullie al uit naar een intiem diner samen met jullie familie en beste vrienden? Daar hoort natuurlijk ook een prachtig gedecoreerde tafel bij! Menukaarten laten drukken is een geweldige toevoeging aan het diner, niet alleen kun je gasten informeren over wat ze te eten krijgen, maar het kan ook een leuke manier zijn om een ​​persoonlijk tintje aan het huwelijksdiner toe te voegen. Druk de menukaarten in de stijl van jullie bruiloft en laat een persoonlijke boodschap toevoegen. Of ontwerp een eigen bruiloft logo met jullie initialen die je terug kunt laten komen op de menukaarten! 

#2. Tafelnummers voor de tafelindeling 

Niet alleen menukaarten zijn handig voor het diner, maar ook tafelnummers komen goed van pas. Als jullie een tafelschikking maken, kunnen jullie door middel van tafelnummers aan de gasten duidelijk maken waar ze zitten. Door het drukwerk van de tafelnummers en menukaarten op elkaar af te stemmen, kun je voor mooie decoratie zorgen. Dit zorgt ervoor dat jullie dinertafels er chic uit komen te zien.

#3. Uitnodigingen voor jullie bruiloft 

Je zult al snel aan de trouwkaarten denken als het om drukwerk voor de bruiloft gaat. Maar wist je dat de uitnodigingen heel belangrijk zijn voor de decoratie op jullie bruiloft? De trouwkaart is het eerste wat de gasten zien en het geeft hun een idee van wat ze kunnen verwachten. Door uitnodigingen te laten drukken, kun je een persoonlijk tintje toevoegen en ervoor zorgen dat ze bij de rest van de bruiloft passen. Je kan bijvoorbeeld de kleuren van de uitnodigingen overeen laten komen met de kleuren van de bloemen of andere decoraties. Ook kun je een bepaald lettertype kiezen dat je vervolgens ook laat terugkomen op het andere drukwerk voor jullie bruiloft. 

#4. Foto’s laten afdrukken 

Ook met foto’s kun je jullie bruiloft extra persoonlijk maken. Hebben jullie bijvoorbeeld mooie verlovingsfoto’s gemaakt? Of hebben jullie bijzondere foto’s van het begin van jullie relatie samen? Dan is het leuk om deze foto’s te gebruiken als decoratie. Maak bijvoorbeeld een fotowand met jullie mooiste herinneringen.

#5. Bedankjes voor de gasten 

Het is leuk om de gasten na afloop van de bruiloft een kleinigheidje mee te geven als bedankje voor hun komst. Denk bijvoorbeeld aan iets lekkers voor onderweg, een flesje met jullie favoriete drankje of een klein plantje om mee naar huis te nemen. Je maakt de trouwbedankjes extra persoonlijk door eigen etiketten te laten drukken, bijvoorbeeld met jullie namen en trouwdatum er op. Ook hier kun je weer het thema van jullie bruiloft in terug laten komen. Kies dus voor een mooi lettertype en maak gebruik van jullie themakleuren.

Tip: Wil jij je bruiloft ook aankleden met dit soort drukwerk? Bezoek dan PeterPrint, een partij zoals deze kan je helpen met al je behoeften rondom drukwerk. https://bruiloftinspiratie.nl/drukwerk/