Spetterende ideeën om het toilet te pimpen!


Het is dan misschien wel het kleinste kamertje in huis, toch zit je er wel een paar keer per dag. En dan echt niet alleen voor nummer 1 en nummer 2. Het toilet is namelijk dé plek om je even van de wereld af te sluiten en in alle rust je socials te checken en na te denken. Bovendien komt ook je visite hier regelmatig. Deze plek verdient het dan ook om mooi ingericht te worden, toch? En nee, je hoeft echt niet te gaan slopen als je dat niet wilt. Er zijn namelijk genoeg ideeën om je toilet te pimpen zonder al te veel werk. Hoe dan ook laat je een spetterende indruk achter!

Geef het een likkie verf!

toilet pimpen

Beetje uitgekeken op je tegels? En is het tijd voor iets nieuws? Laat de sloophamer dan nog maar even liggen, want je hoeft echt niet meteen de oude tegels van de muur slaan. Met speciale tegelverf kun je namelijk gemakkelijk je toilet pimpen door de oude tegels een nieuw likje verf te geven. In een handomdraai creëer je zo dus eenvoudig een compleet nieuwe look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonlook voor een industriële look? Zorg er alleen voor dat je voor het verven even je tegels ontvet en licht opschuurt. Tenslotte, kan het ook leuk zijn om het plafond mee te nemen met een verflaag om een geheel te krijgen.

Ideeën nodig om je toilet te pimpen? Denk eens aan behang!

Wie heeft er tegels nodig, wanneer je behang hebt? Door de diverse kleuren en motieven kun je lekker experimenteren. Pak groots uit met een lekkere print of houd, het juist rustig met een vinyl behang. Houd er wel rekening mee dat een drukke print, de ruimte wel kleiner kan laten ogen, maar het ligt er natuurlijk maar net aan wat voor look je wilt creëren. Hoe dan ook, kies wel voor een waterafstotend behang dat je makkelijk kunt schoonmaken of afnemen. Is namelijk wel zo hygiënisch.

De gouwe ouwe tegels

Kijk je naar vroeger, dan werden wc’s en badkamers volledig betegeld met de welbekende vierkante tegeltjes. Dit vooral uit praktisch oogpunt, want ja, tegeltjes zijn nu eenmaal makkelijk schoon te maken en waterbestendig. Tegenwoordig zijn er tegels in alle soorten, kleuren en maten, waardoor er echt niet maar alleen door praktische redenen voor tegels wordt gekozen. Zo geef je met de juiste tegels een echte retro look aan je toiletruimte. En nu kan het betegelen van de hele wc best prijzig zijn, waardoor je er ook voor kan kiezen om alleen de vloer of een gedeelte van de muur te betegelen. De rest kun je dan in een mooie bijpassende kleur schilderen of behangen.

De beste kleur ideeën om je toilet te pimpen!

pimpen toilet

Tegels, behang of verf. Het kan allemaal! Maar wat zijn nu de perfecte kleuren voor in het kleinste kamertje van het huis? Hieronder hebben we er 5 voor je in de aanbieding.

Groen. Omdat het zo mooi afsteekt tegen wit sanitair is groen een perfecte kleur voor op het toilet. Bovendien kun je alle kanten op. Zo geven donkergroene tegels een soort jungle vibe en geeft smaragdgroen een luxe touch.

Pastel roze. Wil je een rustige uitstraling? Ga dan voor een zachtroze muurverf of grote, roze vierkante tegels. Daarentegen kun je met een kleine mozaïekachtige tegeltjes of een visgraatpatroon, juist een meer speels effect creëren. Voeg tenslotte nog wat zwarte elementen toe voor wat meer pit.

Hotel chique. Net als smaragdgroen kunnen ook andere donkere kleuren als donkerblauw en dieprood voor een prachtig chic-gevoel zorgen. Maak het af met een touch of gold en je toilet misstaat niet in een hotel chique interieur.

Zwart of donkergrijs. Maak van je toilet een echte blikvanger door voor een zwart of donkergrijs kleurenpalet te kiezen. Bang dat het misschien te claustrofobisch wordt? Gebruik contrasterende details zoals hout en goede verlichting.

Uitgesproken kleuren en motieven. Als je het durft, kun je juist in het toilet een statement maken door het te pimpen met een geometrisch motief, glimmende tegels of knalroze verf. Alles kan en alles mag! Het mag trouwens ook best vloeken met de rest van het interieur, want de deur gaat toch weer dicht.

Speel met licht!

Door het aanpassen van de kleur en intensiteit van het licht in je toilet kan er al een hele verandering ontstaan. Vooral wanneer er geen of weinig daglicht naar binnen komt, bepaalt de verlichting echt de sfeer van de ruimte. Zo zal een lamp met een warme kleur een heel ander gevoel geven dan een spotje met fel wit licht. Naast dat je natuurlijk kan spelen met licht, kun je er ook voor kiezen om een echte blikvanger van een lamp te maken. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende vorm of een lamp met ribbeltjes glas die voor een ander patroon op de muur zal zorgen.

De perfecte accessoire ideeën om het toilet mee te pimpen

ideeën toilet pimpen

Wil je niet rigoureus aan de slag met je toiletruimte, maar liever op een subtiele manier wat verandering toepassen? Dan zijn het toevoegen van accessoires of vervangen van een paar elementen de perfecte manier! Zo zal je toilet al heel anders ogen met bijvoorbeeld een nieuwe kraan, deurklink of toiletrolhouder. Ook de lekkere geur van geurstokjes zal zeer welkom zijn.

Hiernaast, kun je met neerzetten van een plant of plantjes al heel gemakkelijk kleur toevoegen en een warme sfeer creëren. Let natuurlijk wel op dat in veel toiletruimtes er niet veel licht binnenkomt, waardoor je beter voor kunstplantjes, gedroogde bloemen of planten die kunnen overleven in het donker kunt kiezen. En ja, de ruimte is vaak klein, dus waar laat je alles? Door een plankje of meerdere op te hangen, heb je een perfecte plek om niet alleen je wc-rollen op te bergen, maar ook ruimte voor accessoires.

Tenslotte, kan een toiletruimte niet zonder spiegel. Ze kunnen een ruimte namelijk groter laten lijken en zijn dus ideaal voor het kleinste kamertje van het huis. Heb je al een spiegel hangen? Vervang hem dan door een spiegel in een andere vorm of met bijvoorbeeld een zwarte rand voor een stoere touch of een gouden randje voor wat luxe.https://www.woonlovers.nl/ideeen-toilet-pimpen/