Bruiloft laten filmen met een drone


Drones zijn de laatste tijd steeds populairder. Niet zo gek, want je kunt hier prachtige beelden mee maken vanuit de lucht. Op bruiloften worden ze nog niet heel veel gebruikt, terwijl ze voor een waanzinnig resultaat kunnen zorgen. Jullie zouden een drone kunnen huren om extra bijzondere trouwfoto´s of filmbeelden te laten schieten van jullie bruiloft. Want je bruiloft vanuit de lucht laten filmen, dat is pas écht speciaal! 

Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat vanaf de grond bestuurd kan worden. Drones worden regelmatig gebruikt om vanuit de lucht foto´s te kunnen maken of te filmen. Dit is mogelijk doordat je een camera aan de drone kunt bevestigen. Zo kun je prachtige beelden schieten vanuit meerdere perspectieven. Denk bijvoorbeeld aan een foto van jullie trouwlocatie van bovenaf of een spectaculair shot van de omgeving.

Foto’s van jullie bruiloft met een drone

Wil jij prachtige, originele foto´s in jullie trouwalbum? Dan is het leuk om niet alleen beelden vanaf de grond te laten maken, maar de trouwfotograaf ook te vragen met een drone te fotograferen. Hiermee maak je bijzondere plaatjes vanuit een heel ander perspectief. Dit levert heel wat leuke en unieke trouwfoto´s op, leuk als afwisseling in het trouwalbum!

Laten filmen van jullie bruiloft met een drone

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor niet alleen foto´s van hun trouwdag te laten maken, maar hun bruiloft ook op bewegend beeld vast te laten leggen. Ze huren een videograaf in die een filmpje maakt van gemiddeld vijf of zes minuten waarop de hele bruiloft is terug te zien. Natuurlijk kun je jullie bruiloft gewoon vanaf de grond laten filmen, maar hoe leuk is het als je ook beelden vanuit de lucht hebt? Kijk maar eens naar deze prachtige trouwfilm die gemaakt is met behulp van een drone:

Drone regelgeving voor filmen

Drones zijn relatief nieuw, waardoor er een tijdje nauwelijks regels zijn geweest voor het gebruik hiervan. Inmiddels is de drone regelgeving echter aangescherpt. Je kunt niet meer zomaar overal drones gebruiken. Het vliegen mag bijvoorbeeld alleen boven een natuurgebied, in woonwijken is dit verboden. Je dient altijd een gepaste afstand van gebouwen, mensen en voertuigen te houden. Bovendien moet je drone officieel geregistreerd zijn en kan het zijn dat je een vliegbewijs nodig hebt. Op drones.nl lees je waar je allemaal rekening mee moet houden en de Rijksoverheid geeft een overzicht van de nieuwe regelgeving vanaf 31 december 2020. Zorg er in ieder geval voor dat je goed verzekerd bent!

Laat je het fotograferen of filmen met een drone door een professional doen? Check dan even van tevoren of hij een vliegvaardigheidsbewijs heeft en hij zich aan alle regels houdt. Wanneer je betaald wordt voor het vliegen met een drone is dit namelijk verplicht.

Waar moet je rekening mee houden bij het huren van een drone?

Een drone op jullie bruiloft is natuurlijk geweldig, maar er is wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Drones kunnen flink wat lawaai maken, daarom is het niet verstandig om ze tijdens de ceremonie te gebruiken. Bedenk je ook dat sommige gasten waarschijnlijk nog nooit een drone in werking hebben gezien. Ze zullen wellicht een beetje afgeleid zijn op het moment dat hij langs komt vliegen. Dit kan invloed hebben op de trouwfoto´s. Verder kunnen drones niet vliegen wanneer het slecht weer is, bespreek met de verhuurder wat jullie in dat geval doen. Tot slot zitten er natuurlijk ook kosten aan het gebruik van een drone verbonden. Jullie kunnen er zelf één huren, maar er zijn ook veel foto- en videografen die voor wat extra geld (vaak zo´n €150,-) een drone meenemen.

Met alle mogelijkheden van een drone op jullie bruiloft zul je sowieso flink wat enthousiaste reacties van gasten kunnen verwachten. Wil je zeker weten dat alles goed gaat en jullie optimaal kunnen genieten van de voordelen? Huur dan professionals in die alles voor jullie regelen en de bruiloft op de juiste manier kunnen laten filmen. Dan weet je zeker dat je goed zit!https://bruiloftinspiratie.nl/bruiloft-laten-filmen-drone/