Slaap ontspannen in een landelijke slaapkamer


Ben jij op zoek naar een rustgevende sfeer in de slaapkamer, een sfeer die warmte en een welkom gevoel uitstraalt? Dan zoek je de landelijke interieurstijl! Een landelijke inrichting geeft rust en puurheid. Het is het ideale uitgangspunt voor de inrichting van de slaapkamer waar je ontspannen slaapt.

Wat mag er echt niet ontbreken in een landelijke slaapkamer en hoe richt je de slaapkamer slim in? We zetten de meest belangrijke punten voor je op een rijtje.

De kenmerken van de landelijke stijl

De landelijke stijl kenmerkt zich door een rustige en rustieke uitstraling. Meubelen zijn robuust en je mag zien dat ze al een leven achter zich hebben: deukjes en krasjes zijn geen probleem, het zijn meubelen met een verhaal. Natuurlijke materialen voeren de boventoon en de inrichting heeft een gemoedelijke en gezellige sfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt.

Landelijke kleuren

Natuurlijke kleuren vormen de basis van een landelijke slaapkamer. Wit, grijs- en bruintinten zie je veel terug, vaak in combinatie met warme kleuren als diep donkerbruin en antiek-rood. Maar in opkomst zijn ook de pasteltinten in de landelijke stijl. Pastel geeft een iets zachtere sfeer. Ga je voor een zachtere sfeer? Kies dan voor cozy comfort, en combineer pastelkleuren met zachte materialen zoals pluizige kussentjes en een hoogpolig tapijt of zacht kleedje.

De meubelen in een landelijke stijl

Meubelen in een landelijke slaapkamer zijn vaak robuust en doorleefd. Het zijn meubelen met een verhaal, en dat verhaal mag je er best aan afzien. Je vindt deze meubelen bij de kringloop, op de rommelmarkt of op de zolder van je grootouders. Ook zijn er tegenwoordig nieuwe meubelen met een doorleefd uiterlijk te koop.

Het bed is het centrum van de slaapkamer. Een landelijke slaapkamer kenmerkt zich door een groot bed dat comfort uitstraalt. Kies bij voorkeur voor een houten bed. Dit past niet alleen goed bij de sfeer, een houten bed heeft ook een warme uitstraling en gaat lang mee.

Materialen in een landelijke stijl

In een interieur landelijke stijl zie je voornamelijk natuurlijke materialen. Massief hout, bamboe, rotan, natuursteen, linnen en katoen spelen een belangrijke rol in de warme sfeer van een landelijke slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor linnen gordijnen, eventueel in combinatie met verduisteringsgordijnen, voor katoenen (sier)kussentjes en accessoires van aardewerk. Meubelen zijn vaak van hout of gietijzer, of een combinatie daarvan.

Combineren met de landelijke stijl

Het mooie van een landelijk interieur is dat het zich goed laat combineren met andere woonstijlen. Je kunt veel dingen eenvoudig integreren in de landelijke stijl. Raambekleding in Scandinavische stijl bijvoorbeeld, mits je kiest voor een lichte kleur. Industriële meubelen zijn ook goed te integreren, net zoals moderne accessoires. Als je een ruimte een make-over wilt geven, hoef je dus niet alles de deur uit te doen en te vervangen door nieuwe spulletjes. Dat scheelt weer in je portemonnee en het is bovendien beter voor het milieu. Doe je toch spulletjes weg maar zijn ze nog goed te gebruiken? Breng ze dan naar de kringloop zodat anderen er nog plezier van hebben.https://www.woonlovers.nl/%EF%BF%BCslaap-ontspannen-in-een-landelijke-slaapkamer/