5 tips voor het verfraaien van de voorgevel van je huis 


De voorgevel van je huis is wat voorbijgangers en buren iedere dag zien. Maar ook voor jezelf is het fijn om thuis te komen bij een mooie entree. Of je nu je huis wilt opknappen voor je eigen plezier, of om de waarde ervan te verhogen, hier zijn enkele tips om je voorgevel er prachtig uit te laten zien. 

1. Verf en kleur 

Een frisse verflaag kan wonderen doen voor je voorgevel. Je kunt de bakstenen van je voorgevel schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de voordeur een nieuwe (opvallende) kleur te geven. Wat dacht je van dieprood, blauw of groen? Zo trek je het oog direct naar de ingang. 

2. Personaliseer de voordeur 

Geef je voordeur een stukje persoonlijkheid mee om een stukje authenticiteit toe te voegen aan je voorgevel. Zo kun je een zelfgemaakte krans op de voordeur hangen, of een naambord voordeur bevestigen bij de voordeur. Op een huisnummerbord kun je je huisnummer combineren met een of meerdere namen, zoals je achternaam en/of voornamen van jezelf en je gezinsleden. Een naambord is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, soorten en kleuren, zodat je deze helemaal kunt afstemmen op je eigen stijl. 

3. Zorg dat je de vlag kunt uithangen 

Door je voorgevel te voorzien van een stevige vlaggenstokhouder ben je voorbereid op feestdagen en andere gelegenheden waarbij je de vlag wil uithangen, zoals Koningsdag of een trouwdag. Een vlaggenstokhouder hoeft geen doorn in het oog te zijn, door te kiezen voor een stijlvol exemplaar, zoals een RVS vlaggenstokhouder of zwarte vlaggenstokhouder, is het juist een prachtige toevoeging aan jouw voorgevel. Ook als er geen vlag uithangt! 

4. Opruimen, repareren en onderhoud 

Een opgeruimde entree ziet er meteen aantrekkelijker uit. Zorg ervoor dat er geen rommel, fietsen of onnodige andere spullen in het zicht staan. Reinig de ramen en voordeur, en verwijder vuil en spinnenwebben. Bekijk ook of je voorgevel schade of versleten onderdelen bevat. Repareer bijvoorbeeld kapotte gevelbekleding, dakgoten en ramen. Vervang beschadigde of verouderde elementen om je voorgevel er fris en goed onderhouden uit te laten zien. 

5. De kracht van groen 

Een goed onderhouden voortuin heeft een grote invloed op de uitstraling van je voorgevel. Plant bloemen, struiken en bomen die passen bij het klimaat en de stijl van je huis. Houd de voortuin netjes en vrij van onkruid. Overweeg ook eens om bloemen en planten rond de voordeur te plaatsen. Een paar goed geplaatste plantenbakken of een klimplant kunnen een natuurlijke en uitnodigende sfeer creëren. https://droomhuis24.nl/wiki/5-tips-voor-het-verfraaien-van-de-voorgevel-van-je-huis/