Hebben jullie al nagedacht over het diner op jullie bruiloft? Er zijn heel wat verschillende opties! Zo kun je kiezen voor een super chic driegangendiner of juist een informeel etentje met verschillende foodtrucks. De meeste bruidsparen maken een keuze tussen een buffet of een opgediend diner, maar shared dining is een andere leuke optie voor jullie bruiloft. 

De invulling van een bruiloft diner is heel persoonlijk. Houden jullie bijvoorbeeld van uitgebreid tafelen en is het diner misschien zelfs het hoogtepunt van jullie trouwdag? Dan kun je een chic diner regelen waarbij de gasten steeds verschillende gerechten krijgen voorgeschoteld. Of gaan jullie juist liever voor een buffet? Er zijn ook nog andere mogelijkheden dan een diner of een buffet. Shared dining is een leuk alternatief voor jullie bruiloft.

Wat is shared dining?

Bij shared dining draait het, zoals de naam al zegt, om het delen van gerechten. Denk aan een tapasmaaltijd waarbij jullie met meerdere mensen verschillende gerechten delen tijdens de avond. Bij shared dining worden er vaak grote schalen in het midden van de tafel neergezet met allerlei soorten lekker eten. Hier kunnen de gasten vervolgens zelf iets van uitkiezen om op hun bord te scheppen. Benieuwd aan wat voor soort gerechten je kunt denken bij shared dining? Dat kan van alles zijn! Zo kunnen jullie bijvoorbeeld gaan voor een assortiment aan Italiaanse gerechten, maar ook iedere andere keuken is mogelijk. Kies vooral iets waar jullie gek op zijn!

Voordelen van shared dining op een bruiloft

Shared dining heeft een aantal voordelen voor jullie bruiloft. Zo is het een gezellige manier van eten waarbij de gasten veel verschillende soorten gerechten kunnen proeven. Doordat alles gedeeld wordt, is het mogelijk om meerdere soorten voorgerechten, hoofdgerechten en desserts te serveren. Ook kun je met shared dining heel gemakkelijk met verschillende gangen werken. Willen jullie twee, drie, vier of zelfs meer gangen? Jullie kunnen zo lang blijven tafelen als jullie maar willen!

De gasten hebben net al bij een buffet veel keuze, maar ze kunnen wel gezellig aan tafel blijven zitten. Bij shared dining worden de gerechten namelijk uitgeserveerd op de tafels. Helemaal leuk is het om voor een bijpassend wijnarrangement te gaan. Je kunt op deze manier verschillende wijnen aanbieden die goed smaken bij de gerechten. Zijn er gasten aanwezig met bepaalde allergieën of dieetwensen? Ook dat is vaak geen probleem bij shared dining, omdat er veel verschillende soorten gerechten zijn. Wel is het natuurlijk belangrijk om dit vooraf met de cateraar te bespreken, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.