Roos en Michiel: intieme geloften en zoontje Jan in pak


Eindelijk konden Roos en Michiel elkaar het jawoord geven. Met zoontje Jan – gekleed in een overhemd met vlinderdasje – aan hun zijde, beleefden ze de mooiste dag van hun leven.

Het begin van hun liefdesverhaal

De Zeeuwse Roos en Michiel lopen elkaar in 2011, terwijl Roos net studeert en Michiel veel voor zijn werk in het buitenland is, weer tegen het lijf in de kroeg in Bruinisse. Roos: “In dat weekend ging ik terug naar mijn ouderlijk dorp. Ik was toen 18 en hij 25.”

Kennis in dezelfde trouwjurk

Na een prachtig aanzoek op het strand in Costa Rica, werd de bruiloft gepland. Roos: “Ik ging met drie vriendinnen, mijn moeder en schoonmoeder mijn bruidsjurk uitzoeken. Het was echt een leuke dag en was zo blij met de jurk die ik had gekozen.” Vanaf eind 2019 hangt de trouwjurk te wachten, die door het uitstellen van de bruiloft helaas nog even blijft hangen. De twee verwelkomen eerst hun zoontje Jan. “Als eerste uitstapje na de bevalling gingen Michiel en ik naar de bruiloft van zijn beste vriend. Toen ik de bruid in dezelfde trouwjurk als die van mij naar het altaar zag lopen, wist ik niet meer waar ik het zoeken moest.” Gelukkig vond Michiel de jurk schitterend.

Na een moment van twijfel, besluit ze geen nieuwe jurk te kopen. “Ik voelde dat het mijn jurk was, ik was er nog steeds erg blij mee. Wel heb ik met de winkel wat aanpassingen aan de jurk gedaan, zoals de mouwen. Het was wederom zó mijn jurk en ik voelde mij er gelukkig in.”

De grote dag

“Ik begon de dag bij mijn ouders thuis om mij daar klaar te maken. Een aantal van mijn vriendinnen en mijn broertje waren er ook bij. Het huis van mijn ouders was prachtig versierd door mijn moeder en nichtje.” Michiel begon de dag een stukje verderop in hun eigen nieuwe huis in Bruinisse: “Samen met mijn moeder, broer en mijn beste vriend heb ik mij aangekleed om vervolgens met de trouwauto Roos op te halen. We zijn voor een zwarte Kever gegaan, een oldtimer. Ik vergeet nooit meer dat ik met Jan en mijn broer in de auto onderweg naar Roos zat en de auto er na 50 meter mee ophield. Al duwend hadden we de grootste lol en kregen we hem aan de praat.”

Intieme privé geloften

“Toen Michiel en ons zoontje Jan mij met de Kever bij mijn ouders kwam ophalen, brak hij direct in tranen uit. Hij is normaal gesproken niet zo emotioneel, dus dat was mooi om te zien. Jan bleef bij mijn ouders en we zijn samen naar Westerschouwen gereden om foto’s te maken.” Na het schieten van de trouwfoto’s zochten ze een mooie plek aan het meer op om hun geloftes voor te lezen. Michiel: “We wilden graag uitgebreider en wat intiemere persoonlijke verhalen met elkaar delen in de geloften. Om dat met z’n tweetjes te doen in plaats van tijdens de ceremonie vonden we dan ook wel prettig.”

Een grote verrassing voor Michiel

Vervolgens was het tijd om naar de trouwlocatie te gaan: Dudok In Het Park in Rotterdam. Na een snelle lunch kon de bruiloft toch echt beginnen. Roos: “Nadat mijn vader mij had weggeven en de ceremonie van start ging, kwam de zus van Michiel met een enorme verrassing: zij was de babs die ons ging trouwen! Alleen wij en de ceremoniemeesters wisten ervan. We vonden het belangrijk dat de ceremonie persoonlijk zou zijn en het verhaal om ons en de relatie zou draaien. We kregen dat gevoel bij niemand zoals dat we dat bij zijn zus hadden.” Zus Eline kent namelijk niet alleen Michiel al zijn leven lang, maar ook Roos. Voordat er gestudeerd werd en iedereen nog als kind in het dorp woonde, was Eline namelijk de oppas van kleine Roos.

De tweede bruidslook

Na de ceremonie was het tijd voor een proostmoment met taart en speeches. Door het goede weer stond iedereen buiten om te heerlijk te borrelen. Het diner dat volgde had een shared dining concept waarbij iedereen in alle rust kon genieten van het eten. Met gevulde buiken ging vervolgens iedereen de dansvloer op. Roos: “Tijdens het feest verraste ik met een tweede outfit: een bruidsjumpsuit. Deze heb ik mezelf cadeau gedaan omdat de bruiloft toch al zo was uitgesteld, als lichte troost voor het aanpassen van mijn trouwjurk en omdat ik natuurlijk vrijuit wilde dansen.”

Details van de dag

Natuurlijk hebben er een heleboel leveranciers meegeholpen aan het creëren van deze prachtige bruiloft. De volgende trouwexperts worden even in het zonnetje gezet, vanwege hun bijdrage aan de trouwdag van Roos en Michiel.

Trouwjurk:  White One Pronovias (aangepast)

Trouwpak: Michael & Giso

Locatie: Dudok In Het Park

Fotograaf: Esther van Geenen Fotografie

Bloemen: Muller Floral Artshttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/real-life-weddings/roos-michiel-intieme-geloften/