Maak je eigen thuisbioscoop met een cinewall


Na een lange werkdag kan het heerlijk zijn om op de bank te ploffen voor een fijn tv-avondje. Gordijnen dicht, Canal+ aan en even lekker ontspannen met een mooie film of spannende serie. Als je vaak voor de tv te vinden bent en houdt van strak design en een luxe uitstraling van je interieur, dan spreekt een cinewall je vast aan. Een cinewall is een tv-wand waar naast de televisie ook andere items in verwerkt zitten, zoals een soundbar of elektrische sfeerhaard. Ook kunnen er vakken in de wand uitgespaard worden, zodat je deze kunt gebruiken als kastruimte of open plekken voor decoratie. Lees hier hoe je met een cinewall je eigen thuisbioscoop creëert.

De perfecte plek

Om te bepalen wat de beste plek is voor jouw cinewall, kun je het beste eerst uitgaan van de tv – daar draait de cinewall uiteindelijk vooral om. Als je over het algemeen tv kijkt vanaf de bank, is de muur recht tegenover de bank de meest logische keuze. Heb je tegenover je zitplek maar een korte of lage muur, of is de afstand van de bank tot de tegengestelde muur erg groot? Overweeg dan om je indeling aan te passen, zodat de cinewall mooi gecentreerd geplaatst kan worden en de kijkafstand prettig is.

De indeling

Houd bij het indelen van de cinewall rekening met waar je de wand voor wilt gebruiken. Als de tv en eventuele soundbar of sfeerhaard geplaatst zijn, kun je de rest van de wand namelijk gebruiken voor andere spullen. Offer je bijvoorbeeld een kast op voor de cinewall? Dan kun je de uitsparingen waarschijnlijk goed gebruiken als opbergruimte achter dichte kastjes of lades. Houd de indeling symmetrisch met de tv als middelpunt om de strakke uitstraling te benadrukken, of maak het speelser als je daar meer van houdt.

De aankleding

Je kunt de cinewall in dezelfde kleur schilderen als je muren zodat hij mooi in de kamer blendt, of er een echte eyecatcher van maken door te werken met een contrasterende kleur, hout, tegels of behang. Als je een aantal nissen open houdt, kun je deze gebruiken voor boeken, vazen of andere decoratie. Inbouwspotjes in de cinewall kunnen deze vervolgens mooi uitlichten. Met deze tips zorgt jouw cinewall straks voor het echte bioscoopgevoel thuis!https://www.woonlovers.nl/maak-je-eigen-thuisbioscoop-met-een-cinewall/