Retro style bruiloft organiseren – Bruiloft Inspiratie


Een retro bruiloft thema is een geweldige manier om terug te gaan in de tijd en de glamour en romantiek van bijvoorbeeld de jaren ’50, ’60 of ’70 te beleven. Het is een thema dat zich perfect leent voor koppels die op zoek zijn naar een unieke, elegante en toch speelse sfeer op hun trouwdag. Benieuwd hoe je een retro style bruiloft kunt organiseren? Wij hebben de tofste inspiratie voor je verzameld! 

Het is altijd leuk om een thema aan een bruiloft te koppelen. Op deze manier zorg je namelijk voor eenheid en een unieke uitstraling. Ben je nog op zoek naar een leuk thema voor jullie bruiloft? Wat dacht je van een retro bruiloft!

Wat is het verschil tussen retro en vintage?

De begrippen ‘retro’ en ‘vintage’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben eigenlijk een verschillende betekenis. Vintage gaat over producten uit het verleden, die bijvoorbeeld uit een specifieke periode komen. Duik maar eens in de spullen bij je opa en oma thuis, dan zul je genoeg vintage items tegenkomen! Retro daarentegen verwijst naar nieuwe producten die geïnspireerd zijn op spullen die vroeger gemaakt werden. Toffe ontwerpen uit het verleden dus, maar dan in een nieuw jasje!

Een retro style bruiloft thema

Een bruiloft thema begint bij de trouwkaart. Op deze manier kun je de gasten namelijk vast een voorproefje geven van wat ze op jullie grote dag kunnen verwachten. Bij een retro trouwkaart denk je al snel aan felle kleuren en opvallende patronen. Het is belangrijk om een kleurenpalet te kiezen dat past bij jullie thema. Retro kleuren zijn bijvoorbeeld oranje, bruin, geel, rood en groen.

De juiste locatie voor een retro bruiloft

De locatie voor een retro bruiloft moet passen bij het thema. Zoek naar locaties die terug in de tijd gaan, zoals oude landhuizen, herenhuizen of historische gebouwen. Een trouwlocatie met een art-deco interieur kan ook perfect zijn voor een retro bruiloft.

Retro style decoratie voor de trouwdag

Kies voor decoratie die past bij het retro thema. Denk hierbij aan items zoals typemachines, jukeboxen, antieke auto’s, platenhoezen en koffers. Het is leuk om de tafels te versieren met bloemen zoals rozen, pioenrozen en ranonkels.

Retro outfit voor jullie bruiloft

Een bruidsjurk in vintage stijl kan de retro look compleet maken. Denk hierbij aan een jurk met een hoge taille en een strak lijfje, afgemaakt met een grote rok. De jurk kan versierd worden met details zoals kant, pailletten of parels voor een extra vintage touch.

Natuurlijk is het ook voor de bruidegom leuk om in stijl naar de bruiloft te komen. Bij een retro thema kun je gaan voor een klassiek pak in een donkere kleur, zoals navy of zwart. Het is leuk om de look af te maken met bretels, een stropdas of vlinderdas en een pochet om de vintage look compleet te maken. Een hoed kan ook een geweldige toevoeging zijn voor de bruidegom.

Het diner en trouwfeest

Het diner is een leuke kans om het retro thema naar voren te brengen. Kies voor een menu met klassieke gerechten zoals een Caesar salade, kreeft, gegrilde biefstuk of gehaktballen en aardappelpuree. Een dessert buffet met klassiekers zoals cheesecake, appeltaart of brownies is een leuke afsluiting. Muziek kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Kies voor muziek van artiesten als Elvis Presley, Frank Sinatra en Doris Day. Een live band kan ook een geweldige toevoeging zijn aan het thema. Ook kun je denken aan een fotobooth met retro accessoires, zodat jullie en jullie gasten leuke foto’s kunnen maken.https://bruiloftinspiratie.nl/retro-style-bruiloft/