Het kiezen van een trouwjurk is vaak niet eenvoudig, maar hetzelfde geldt voor het aanschaffen van een outfit die je als gast draagt tijdens de bruiloft. Ga je voor een chique outfit met een broek en top, kies je voor een jurk of toch voor een fraaie rok? Op zoek naar outfitinpiratie voor naar een bruiloft? In dit artikel helpen we je op weg! 

Het trouwseizoen komt er weer aan en dat betekent ook dat het tijd is om op zoek te gaan naar een leuke outfit als je te gast bent op een bruiloft. In veel gevallen heb je het niet volledig voor het zeggen, omdat het bruidspaar vooraf mogelijk een dresscode met je deelt. Populair zijn hierbij de white tie, de black tie en bijvoorbeeld tenue de ville. In de avond kun je kiezen voor een casual chic outfit of een hip cocktailjurkje. Tip: er zijn verschillende websites waarop je inspiratie vindt voor de outfit van gasten op een bruiloft. Bekijk deze foto’s eens voor mooie voorbeelden!

Zorg dat je outfit afgestemd is op die van je partner

Belangrijk bij het kiezen van je outfit voor een bruiloft is de aansluiting hiervan bij het tenue van je plus-one. Op deze bijzondere dag breng je veel tijd samen door. Het is gebruikelijk dat je tijdens de ceremonie naast elkaar zit, dat het bruidspaar of de ceremoniemeester je bij het diner aan dezelfde tafel plaatst, enzovoorts. Een mismatch in outfits staat vaak rommelig; zeker op de tientallen foto’s die tijdens deze dag gemaakt worden. Voorkom een groot contrast door kleuren te gebruiken die binnen hetzelfde pallet vallen én aansluiten bij de dresscode. Helemaal leuk is het als er bepaalde details terugkomen in allebei jullie outfits. Zo zou je bijvoorbeeld de kleur van jouw jurk terug kunnen laten komen in zijn stropdas of strikje. 

Maak je outfit compleet met sieraden en nette schoenen 

Naast het feit dat je outfit moet passen bij die van je partner, is het belangrijk om je outfit compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende accessoires en sieraden! Je kunt gouden of juist zilveren sieraden dragen, passend bij de kleur van je jurkje, broekpak of rok. Ook een horloge en bijvoorbeeld een mooie hoed kunnen je outfit een chique touch geven, goed passend bij een bruiloft. Vergeet ook niet om een nette clutch in huis te halen voor deze bijzondere dag. Niet alleen leuk, maar ook handig! 

Onder de outfit draag je bijpassende schoenen. Als gast kun je kiezen voor een subtiele hak, open sandalen of bijvoorbeeld espadrilles. Het is afhankelijk van het seizoen waarin de bruiloft valt, welke van deze schoenen het meest passend is bij je outfit. Mannen dragen vaak loafers of bijvoorbeeld leren puntschoenen. Het model mag tegenwoordig best wat sportiever zijn! Loafers zijn hier een goed voorbeeld van. Je kunt ook denken aan een sportief model puntschoen met een stevige, witte zool.