‘Mijn vriendin weet niet dat ik seks heb gehad met haar partner’


Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Sheila* (34) haar verhaal.

Sheila is heel close bevriend geraakt met Rieneke* (33). Rieneke weet alleen niet dat Sheila een jaar voordat ze elkaar leerden kennen, seks heeft gehad met haar partner. 

Dit klinkt ingewikkeld. Kun je jouw situatie toelichten Sheila?

“Nou, ik ben al vijf jaar single en word zo nu en dan benaderd door mannen die al een relatie hebben. En dan niet het soort dat in een non-monogame relatie zit. Heel af en toe ben ik daar op ingegaan, zo ook met Siert* (31). Alleen kort na ons avontuur leerde ik via-via een hele leuke chick kennen, waar ik nu heel close mee ben. Bleek zij de vrouw van Siert te zijn. Hij is dus vreemdgegaan met mij.”

Weet zij dat hij is vreemdgegaan?

“Ik weet dat ze allebei wel eens eerder vreemd zijn gegaan en daar zijn ze uiteindelijk samen goed uitgekomen. Alleen weet zij dus niet dat ik één van die dames ben. Ik ga dat nu ook niet meer zeggen.”

Vind je niet dat eerlijkheid de basis is van een goede relatie, ook in vriendschap?

“Zeker wel. Maar als ik dat nu nog vertel, dan gooi ik haar leven overhoop en kwets ik haar dubbel. Bovendien ben ik dan een hele goede vriendin kwijt. Ik weet dat het niet mijn verantwoordelijkheid is dat hij is vreemdgegaan, maar ik voel me er echt wel schuldig over. Ik kán het gewoon niet zeggen, het is het niet waard. Bovendien kende ik haar nog niet toen het gebeurde.”

Hoe gaat hij hier mee om?

“In het begin moest hij wel even wennen aan het feit dat ik bij hen over de vloer kwam. Maar ergens tussen neus en lippen door hebben we afgesproken het allebei nooit te melden. Hier gaat nooit iemand achter komen en ik denk dat dat goed is zo. Ze zijn zelfs aan het proberen voor een kindje. Ik zal altijd met een schuldgevoel rondlopen, maar ik vind de vriendschap té belangrijk om het op te biechten. Wat win je ermee?”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Reva (32): ‘Ik ben zwanger van een scharrel en durf het hem niet te vertellen’

https://www.nsmbl.nl/sheila-34-mijn-vriendin-weet-niet-dat-ik-seks-heb-gehad-met-haar-partner/