Onder of voor? Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?


Je hebt een mooie zithoek gecreëerd en wil dit afmaken met een mooi vloerkleed. Naast vragen over de stijl, stof en kleur komt hoogstwaarschijnlijk ook de vraag: “Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?” in je op. Lijkt heel simpel, maar geloof ons, er zit toch wel echt een verschil in uitstraling tussen een vloerkleed onder de bank of ervoor. Welke van de twee je moet kiezen ligt aan een aantal factoren. Denk natuurlijk aan de vorm en grootte van het vloerkleed, maar ook de vorm van je zithoek.

Laat je meubels shinen!

tapijt woonkamer

Uiteindelijk is de keuze over hoe je een vloerkleed bij de bank gaat leggen natuurlijk een kwestie van smaak, want beide manieren hebben zo hun voordelen. Zo komen de meubels afzonderlijk beter tot hun recht wanneer je er voor kiest om het vloerkleed tegen of net voor de poten van de bank neer te leggen. Heb je bijvoorbeeld een prachtige fauteuil of een uitsprekende kleur bank in je zithoek, dan kun je deze extra accentueren door het kleed ervoor te leggen.

Hiernaast zorg je door het vloerkleed zo neer te leggen, ook voor meer sfeer in je woonkamer. Dit doordat je het maximale oppervlak op de grond hebt liggen, waardoor het dan ook ideaal is voor een grote ruimte van een modern of industrieel interieur. Tenslotte, is het wanneer je bijvoorbeeld een mooie authentiek vloer hebt, het wel zo mooi om deze zoveel mogelijk zichtbaar te houden met een wat kleiner vloerkleed die niet onder de bank gaat.

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank? Zo creëer je eenheid!

vloerkleed bank
Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Wanneer je een vloerkleed onder de bank legt (± 20 cm) kun je optimaal gebruik maken van de verbindende werking van het kleed en eenheid creëren. Ideaal dus wanneer jouw zithoek uit veel losse meubels met verschillenden lijnen bestaat. Ook wanneer je verschillenden kleuren hebt gebruikt is het een goed idee om een kleed te gebruiken om eenheid te creëren. Ga dan bij voorkeur voor een kleed waarin de kleuren van alle afzonderlijke meubels terug komen.

Heb je een relatief kleine woonkamer? Dan kun je door het tapijt onder de bank te leggen meer lucht en ruimte geven aan je kamer, waardoor deze optisch groter gaat lijken. Tenslotte, kan een vloerkleed onder je bank ervoor zorgen dat de bank stabieler staat. Wel handig voor wanneer er kinderen en/of huisdieren in huis zijn.https://www.woonlovers.nl/hoe-leg-je-een-vloerkleed-bij-de-bank/