Ah, de huwelijksnacht, het eerste moment waarop jullie écht samen zijn als man en vrouw! En of jullie er nou een super romantische nacht van maken of eigenlijk zo moe zijn dat jullie het liefst meteen willen slapen, het is sowieso leuk om een mooi setje lingerie te kopen voor de huwelijksnacht. Benieuwd hoe je het perfecte setje kiest? Wij helpen je op weg! 

Mooie lingerie is niet alleen een feestje voor je kersverse echtgenoot, maar ook voor jezelf. Het is dan ook hartstikke leuk om een chic en verleidelijk setje uit te kiezen. Maar wat is nou precies het verschil tussen bruidslingerie en de lingerie voor de huwelijksnacht? En hoe kies je een geschikt setje uit?

Verschil tussen huwelijksnacht lingerie en bruidslingerie

Er is een groot verschil tussen de lingerie die je draagt tijdens de huwelijksnacht en je bruidslingerie. Je koopt bruidslingerie voor de beste ondersteuning onder je trouwjurk. Deze lingerie is niet per se sexy, maar heeft wel de juiste pasvorm en is speciaal ontworpen om je figuur te accentueren en je jurk perfect op je lichaam aan te laten sluiten. Denk aan stevige bh’s, comfortabele shapewear en naadloze slips. Niet bijzonder mooi, maar wél heel functioneel. De lingerie die je voor de huwelijksnacht uitkiest hoeft daarentegen geen ondersteuning te bieden en is vooral bedoeld om jou sexy en zelfverzekerd te laten voelen. It’s all about the looks! 

Mooie lingerie kiezen voor jullie huwelijksnacht

Op zoek naar een mooi setje voor de huwelijksnacht? Dan is het vooral belangrijk om te kijken waar jij je prettig bij voelt. De lingerie voor jullie huwelijksnacht mag best een tikkeltje gewaagd zijn. Kies voor een sexy stofje zoals kant of zijde. Een combinatie van beide stoffen kan voor een luxe uitstraling zorgen. Op de bruiloft draag je waarschijnlijk wit, maar voor de huwelijksnacht kun je ook kiezen voor een kleurtje zoals diep rood, smaragdgroen of verleidelijk zwart. Met details zoals strikjes of mooie bandjes kun je jouw lingerie nog net even wat specialer maken.

Een mooi setje kun je gewoon in een lingeriewinkel kopen, hiervoor hoef je niet per se naar een bruidswinkel te gaan. Bij de meeste bruidswinkels verkopen ze namelijk vooral lingerie die je goed kunt combineren met een trouwjurk. Ben je bang dat jullie tijdens de huwelijksnacht weinig aandacht meer hebben voor jouw lingerie? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om één of meerdere mooie setjes mee te nemen op de huwelijksreis.