Kunststof kozijnen? Dit is waarom! 


Steeds meer mensen maken de overstap naar kunststof kozijnen. Zijn jouw kozijnen ook aan vervanging toe? En overweeg je deze te vernieuwen, maar ben je nog niet geheel overtuigd waarom je juist voor kunststof moet kiezen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende voordelen. 

Veel minder onderhoud dan houten kozijnen 

Heb je nu nog enkel houten kozijnen in huis? Dan weet je ook dat het flink wat tijd en geld kost om deze mooi te houden. Bij kunststof kozijnen is dat echter niet het geval. Deze kozijnen beschikken niet alleen over een zeer lange levensduur, maar hebben ook nauwelijks onderhoud nodig. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven ze niet regelmatig geschilderd te worden. Je houdt ze al mooi door ze simpelweg af te nemen met een vochtige doek. Meer onderhoud is er eigenlijk niet nodig. 

In alle soorten en maten verkrijgbaar 

Kunststof kozijnen zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Door de toenemende vraag is ook het aanbod flink gegroeid. Dit maakt dat deze kozijnen tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt de kozijnen dus geheel naar wens en de uitstraling van je woning aanpassen. Zo weet je zeker dat deze perfect aansluit op de stijl van de woning en jouw specifieke wensen. 

Ben je dol op de uitstraling van houten kozijnen, maar kies je toch liever voor een onderhoudsvriendelijk kozijn? Weet dan dat kunststof kozijnen in verschillende kleuren en zelfs met houtnerf verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn ze bijna niet te onderscheiden van houten kozijnen, maar je geniet wel van de voordelen van kunststof. Win-win! 

Brandvertragend en inbraakpreventief 

Ben je op zoek naar een manier om je woning beter te beveiligen? Dan kunnen kunststof kozijnen hier ook zeker aan bijdragen. Het kunststof werkt namelijk brandvertragend. Als er dus onverhoopt brand uitbreekt, is er meer tijd om het pand veilig te verlaten. Daarnaast zijn kunststof kozijnen in combinatie met de juiste beglazing ook minder eenvoudig open te breken. Hierdoor maak je het inbrekers lastiger om binnen te komen. Hoe langer zij erover moet doen om de woning te betreden, hoe groter de pakkans. Daarom zullen ze in dit geval je woning sneller overslaan. 

Duurzaam materiaal 

Kunststof is een zeer duurzaam materiaal. Als je kiest voor kunststof kozijnen, dan hoef je deze meestal maar één keer in je leven te vervangen. Een kunststof kozijn gaat al snel vijftig jaar mee. Soms zelfs nog veel langer. Het is dus even een investering, maar hier heb je dan ook de rest van je leven plezier van. Het goede nieuws is dat je gedurende de hele levensduur er ook weinig tot geen omkijken naar hebt. 

Wist je dat kunststof kozijnen tegenwoordig ook grotendeels recyclebaar zijn? Zelfs wanneer de levensduur verstreken is, zal het materiaal dus nog van pas kunnen komen bij andere projecten. Hierdoor is het een zeer milieuvriendelijke keuze. Daarnaast leveren kunststof kozijnen ook nog eens een waardevermeerdering op voor het huis. https://droomhuis24.nl/wiki/kunststof-kozijnen-dit-is-waarom/