Bij deze nieuwe restaurants in Amsterdam wil je eten


In een grote stad als Amsterdam opent de ene na de andere nieuwe horecazaak haar deuren. Maar welke zijn het proberen waard en welke sla je liever over?

Wij zetten de nieuwste horecaparels op een rij die zeker het proeven waard zijn.

7x nieuwe restaurants in Amsterdam

Maak maar vast een reservering, want deze nieuwe zaken zijn nu al erg populair.

VENTUNO

Bij VENTUNO zoek je grote hoogten op. In deze sensationele skylounge, gevestigd op de 21ste verdieping van het Ruby Hotel, met adembenemend interieur, biedt VENTUNO een ervaring die alle andere horecagelegenheden in de stad overtreft.

Leuk detail: In elke ruimte worden door middel van door AI gegenereerde kunstwerken transcendente verhalen door vrouwelijke personages in beeld gebracht.

Amstelvlietstraat 4, Amsterdam

Brasserie Margaux

Na het succes van het geliefde Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid werd het tijd om zusje Brasserie Margaux aan te kondigen. Deze nieuwe Franse eetbestemming in de Beethovenstraat belooft een verfijnde en onvergetelijke culinaire ervaring.

Achter de schermen is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de renovatie van Beethovenstraat 27. Het resultaat is een elegante en tijdloze brasserie waar je vanaf het le dejeuner kunt genieten van de verfijnde en Franse keuken. Daarnaast is er een grote bar area, een chic eetgedeelte, een open keuken met een ‘chefs table’, een imposante (wijn)kelder en een ruim terras met bijzonder gunstige zonuren.

Beethovenstraat 27, Amsterdam

Gossler & Florin

Extreem nieuw zijn ze niet, maar we willen toch even van de gelegenheid gebruik maken om deze parel in de Jordaan te tippen. Een uitgebreid verslag lees je hier, maar een ding kunnen we hier alvast zeggen…

Dat dit een dikke aanrader is. Zo’n tent die je aan vrienden aanraadt wanneer ze iets te vieren hebben. Maar ook de ideale plek om het weekend in te luiden met verrassende en verfijnde gerechten. Na een avond bij Gossler & Florin hoef je niet meer op pad, want dat is al een beleving an sich. 

Lindengracht 90, Amsterdam

Bar Dancing Multipla

There’s a new hotspot in town. De eigenaren van Sissi’s openden eind september Bar Dancing Multipla. En ja, de zaak is echt een eerbetoon aan de minst flatteuze auto op de markt: de Fiat Multipla.

Bij deze zaak aan de Valschermkade kan je heerlijk Italiaans eten. Kom je op vrijdag of zaterdag? Dan is er na het eten nog de mogelijkheid om te dansen, want dan verandert de zaak in een club.

Valschermkade 16, Amsterdam

Gio’s by the River

Op 9 november opende Gio’s by the River haar deuren aan de NDSM-Kade. Gio’s biedt een authentieke Italiaanse ervaring die bezoekers met zijn extravagante interieur en smaakvolle kaart volledig onderdompelt in mediterrane sferen. Gio’s by the River is de ‘zoon’ van het populaire Italiaanse restaurant Lolo (waar wij eerder al langs gingen) en zal naar goed Italiaans gebruik de familie eer aan gaan doen in Amsterdam-Noord.

NDSM-Kade 14, Amsterdam

Le Grande George

Wie in Amsterdam of omstreken woont, is waarschijnlijk wel bekend met de George-restaurants. UHM Group voegt met Le Grand George een nieuwe parel aan hun collectie toe – en wij gingen langs om de gerechten, cocktails en de sfeer te proeven.

Gustav Mahlerplein 14, Amsterdam

Ms. Chelin

In het Hans Brinker-hostel in de Kerkstraat kan je terecht voor eenvoudige, maar smaakvolle gerechten. De introtekst op de site luidt: ”Laten we maar meteen heel eerlijk zijn: we zijn geen sterrenrestaurant. En het is bijna zeker dat we het nooit worden. Maar we streven er wel naar om net zo beroemd te worden als een sterrentent.” Wij zijn overgehaald.

Kerkstraat 136, Amsterdam

https://www.nsmbl.nl/nieuwe-restaurants-in-amsterdam/